Göteborgs bästa platser

Vi finns på ett antal utvalda områden i Göteborg. Tanken är att vi ska kunna bidra med kunnande och resurser där vi har mest att tillföra, på områden som Göteborgs Stad har öronmärkt som strategiskt viktiga (Centrum, Gamlestaden, Gårda, Hisingen, Mölndal och västra Göteborg) för att staden ska få den gynnsammaste utvecklingen. Kort sagt – vi vill göra det som är bäst för Göteborg.

Hitta området för dig 17 områden
Filtrera

Filtrera

Atmosfär

  • Företagsområde med effektiva ytor och god bil-tillgänglighet.

  • Kunskapsnod med utpräglat innovationsdriv.

  • Bubblande platser med kreativ innovationsgemenskap.

  • Citylägen med puls och affärsanda.

Lokaltyp

Almedals Fabriker är en brokig väv som är allt annat än slät. Mitt i Mölndalsåns dalgång ligger ett område rikt på själ och charm. I vackra tegelbyggnader från 1800-talets spinneri- och väveriverksamhet, huserar numera kreativa verksamheter inom bland annat musik, filmproduktion och inredning.  
Arendal och Torslanda är Sveriges bästa logistikläge och där Platzer tar ett helhetsgrepp Göteborg Sveriges främsta Logistikläge 2021
Sveriges bästa logistikläge. Det är inte bara vi som tycker det! Ta bara närheten till Skandinaviens största hamn, Torslandaverken, Lindholmens Science Park och Göteborgs innerstad och man inser snabbt att Arendal har ett perfekt läge för allt som har med produktion och logistik att göra.
När stora delar av Hisingen är på frammarsch tänker inte Backaplan komma på efterkälken. Omkring Göteborgs näst största kollektivknutpunkt kommer ett nytt Backaplan att växa fram. Målbilden är att skapa en blandstad med nya möjligheter och nytt innehåll för framtidens behov.
De förändringar som nu sker i Göteborgs centrala delar påverkar inte bara vardagen för folk och företag inne i city. Förändringarna är så omfattande att de kommer att skapa svallvågor i hela Göteborgsregionen. Älvstaden är ett gigantiskt projekt där vi på Platzer är en av de som står för genomförandet.
Mycket är intressant och spännande med Gamlestaden, men det kanske mest utmärkande med stadsdelen är blandningen av gammalt och nytt, fint och fult och alla spännande möten och kontraster det ger upphov till. Resultatet är en utmärkt grogrund för innovation: Gamlestaden tycks ha det som krävs för att stora idéer ska födas. Idag för vi vidare det framgångsrika och innovativa arvet och ger plats för små och stora nyfikna företag inom de kreativa näringarna.
Göteborgs nya silhuett. Gårda är en av platserna i Göteborg som genomgår en omfattande omvandling. Området rymmer både klassisk industrihistoria och arbetarkvarter och ligger strategiskt väl till för både cyklister och när- och långpendlare via E6 och E20. 
Ett av norra Europas största industrikluster kommer att förvandlas till en blomstrande område med bostäder, handel och kontor. Området kommer att byta skepnad och är ett av de större utvecklingsområdena i Göteborg. Södra Änggården på Dag Hammarskjöldsledens östra sida kommer att vara först ut.
Staden Göteborg rör sig på ett sätt som kommer att förändra Krokslätt. Mölndal växer norrut och innerstaden söderut. I Krokslätt möts de och resultatet kommer att bli en tätbebyggd blandstad – ett nytt centralt stråk där man bor och jobbar, går på restaurang och i skola. Krokslätt kommer att förvandlas till en komplett och urban stad, med andra ord.
Lilla Bommen
Gå på operan och drick champagne, eller ät en glass och titta på båtarna. Paddla kajak på lunchen eller ta en springtur längs Suckarnas kaj. Läget mitt i city och samtidigt alldeles nere vid vattnet ger hela spannet av upplevelser. Lilla Bommen är helt enkelt exklusivt på bästa sätt. 
Centrala Göteborg ska växa till dubbel storlek och i den utvecklingen är Lindholmens roll central. Här hittar man hittar man Lindholmens Sience Park som är ett kunskapskluster för flera av Sveriges främsta utvecklingsprojekt, med fokus på morgondagens mobilitet. Detta har gjort att området har blivit ett kunskapskluster för innovativa teknikföretag, forskare och studenter.
Med arvet från hamnen  Masthugget är en viktig del av Göteborgs stadsidentitet. Många tycker nog att stadsdelen är så mycket Göteborg som det bara kan bli. Och arvet från tiden då området var centrum för hamn och industri syns än idag på flera sätt. 
Medicinareberget är höjden ovanför Sahlgrenska sjukhuset, och en central plats i det västsvenska Life Science klustret. Här samlas kompentens från akademin, vården och näringslivet som alla arbetar för att förbättra människors hälsa och livskvalitet.  
Energin är så tydlig att man nästan kan ta på den. I Mölndal Centrum byggs det ännu fler kontor och ännu fler bostäder. Industriområdet på Söderledens bägge sidor blomstrar. Industrihistoriska Forsåker och Kvarnbyn har fått nytt blod. I Mölndal växer en ny stadskärna fram och vi på Platzer har ett finger med i spelet.
När Göteborg växer är riktningen mot Landvetter både naturlig och strategisk. Mölnlycke, i början på den företagstäta korridoren mellan Sveriges kuster, är en”perfect match” för företag inom produktion eller logistik. Speciellt när verksamheten har internationell prägel. Så att Mölnlycke är ett snabbväxande område, är inte det minsta märkligt.
Mitt i stan, i norra delen av Göteborgs ursprungliga stadskärna innanför vallgraven, ligger Nordstaden. Som efter årtionden av slumrande håller på att vakna till liv.    
​Folklivet och uteserveringarna vid Esperantoplatsen sätter sin prägel även på den lite ruffa kajen mellan Rosenlund och Stenpiren, precis som den salta luften och doften av havet. Den brokiga hamnmiljön, där 1800-talet pråliga kontorsbyggnader samsas med kraftvärmeverk och Göteborgs första ”skyskrapa”, ger en tillåtande atmosfär som lockar många kreativa krafter. Inte så konstigt att området är populärt bland företag inom både reklam och arkitektur. 
Om Göteborg är en bil, så är Torslanda själva motorn i Göteborgs industriella framfart. Utan Torslandas fordonsindustri hade Göteborg inte sett likadant ut. Här har Volvos framgångar banat väg för ett koncentrerat industriellt nav för sina och de många underleverantörers verksamheter.

Vet du inte vilket område som passar dig bäst?

Din filtrering gav 0 träffar. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta lokalen du söker.

Joakim Lindberg
Kontaktperson
Joakim Lindberg