Lindholmen - Från avvecklade varv till utveckling på högvarv

Det främsta kunskapsklustret i Göteborg hittar man på Lindholmen. Här trängs innovativa teknikföretag med forskare, studenter och mediaföretag. Och utvecklingen har bara börjat. Med den nya stadskärnan Karlastaden kommer Lindholmen att ta nästa språng. Att vara med på den utvecklingen är något som vi på Platzer inte tänker missa.

Hammarslag har blivit musklick

För att ge Lindholmens utvecklingsresa en bakgrund kan man nämna att 2000 personer arbetade här under den stora varvsepoken. Idag är siffran 21 000 människor, som antingen jobbar eller studerar på Lindholmen.  Tack vare täta, innovationsinriktade samarbeten mellan akademi och näringsliv har Lindholmen utvecklats till en helt unik plats i Västsverige. Här finns 350 företag inom utvecklingsintensiva teknik- och medieföretag som ofta arbetar i nära samarbete med studenter och forskare från Göteborgs universitet och Chalmers.

Här tar en ny stadskärna form

Man har stora byggplaner för Lindholmen. Här kommer Karlastaden att bilda en ny, levande stadskärna, med hotell, restauranger, bostäder, skola och shopping. Det självklara landmärket kommer naturligtvis att bli Karlatornet. Med sina 245 meter blir den Nordens högsta byggnad. Tack vare älvfärjorna är det en enkel manöver att ta sig över älven.

Vi engagerar oss i framtiden i Lindholmen

Idag är Lindholmen ett av Göteborgs hetaste kontorsområden. Vår bedömning är att utvecklingen kommer att accelerera och att Lindholmen kommer att vara en toppkandidat för många intressenter. Vi tänker vara en del i utvecklingen av Lindholmen genom att skapa bra och attraktiva arbetsmiljöer med våra fastigheter. Den nya Hisingsbron kommer att ge Lindholmen ett ännu attraktivare läge, samtidigt som varje ny byggnad utmed älven minskar det upplevda avståndet.

En bit västerut på Hisingen ligger Platzers fastigheter i Torslanda och Arendal. Här samarbetar vi med näringslivet för att skapa synergier mellan Lindholmens teknikföretag och Sveriges bästa logistikfaciliteter i Arendal, Torslanda och Göteborgs hamn.

Affärsområdeschef kontor
Mikael Dotevall
Telefon: 031-63 12 39
Områdeschef
Björn Larsson
Telefon: 031-63 12 34
- Fastighet
- Pågående projekt

Letar du lokal i området?

Kontakta oss

Fastigheter i området