Lindholmen

Växande kunskap i växande stadsdel

Centrala Göteborg ska växa till dubbel storlek och i den utvecklingen är Lindholmens roll central. Här hittar man hittar man Lindholmens Sience Park som är ett kunskapskluster för flera av Sveriges främsta utvecklingsprojekt, med fokus på morgondagens mobilitet. Detta har gjort att området har blivit ett kunskapskluster för innovativa teknikföretag, forskare och studenter.

Lindholmen är en stadsdel som sträcker ut sig längs älven med ett lockande kajstråk, här har de som befolkar området hela tiden närkontakt med vattnet. Byggnad för byggnad knyts Lindholmen närmare Göteborgs innerstad och med den nya stadskärnan Karlastaden tas nästa språng framåt.

Trähus och skyskrapor

Lindholmen omtalas redan 1333 då det låg en kungsgård på nuvarande Slottsberget. Lite närmare nutid gjorde sig platsen känd för varvsverksamhet men den epoken tog slut i början av 1980-talet då Göteborg drabbades hårt av varvskrisen som förvandlade Norra Älvstranden till en halvmil lång ödetomt. Men sedan dess har det skett enormt mycket i Lindholmen.  Lindholmen Science Park är idag Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område, med närmare 25 000 ”invånare” dagtid. Om fem år beräknas det vara uppemot det dubbla, och flera av dem kommer att vara bofasta.

Livligt på dagen, lugnare på kvällen

Dagtid sjuder Lindholmen av aktivitet. Här blandas studenter, forskare, arbetande och en och annan boende, inte minst vid Lindholmspiren. Det finns flera trevliga lunchställen och vattnet och den gamla varvsmiljön är en ständigt växlande fond på oslagbart sceniska promenader. Och på tal om scen, här ligger Backateatern som med förstklassig dramatik och en fantastiskt restaurang erbjuder både bröd och skådespel. Det är också nära till Kvilletorget med den trevliga saluhallen och Backaplan är nära med allt vad det innebär av service.

Från vattenpuss till elbuss

Hisingen och Lindholmen knyts succesivt närmare det övriga Göteborg: Marieholmsförbindelsen gör det smidigare att ta sig hit med bil, nya Hisingsbron underlättar avsevärt för alla som  cyklar och går över älven och bussförbindelserna är flera. Med Älvsnabben tar man sig inte bara snabbt fram och tillbaka över älven, man får även en avkopplande och uppfriskande tur på öppet vatten. Väl framme i Lindholmen finns det möjlighet prova någon av de två självkörande minibussarna som är gratis att åka med. Så välkommen till framtiden!

Adress: Lindholmen

Lokaltyper: Kontor, Restauranger

Lindholmen är det främsta kunskapsklustret i Göteborg.  Här trängs innovativa teknikföretag med forskare, studenter och mediaföretag. Och utvecklingen har bara börjat. Med den nya stadskärnan Karlastaden kommer Lindholmen att ta nästa språng.

Ledig lokaler

Kontaktpersoner

Kontakta gärna oss för att veta mer om Lindholmen

Områdeschef
Pelle Arve
Telefon: 031-62 53 07
Affärsområdeschef
Mikael Dotevall
Telefon: 031-63 12 39