Stänk av salt och kreativitet

Folklivet och uteserveringarna vid Esperantoplatsen sätter sin prägel även på den lite ruffa kajen mellan Rosenlund och Stenpiren, precis som den salta luften och doften av havet. Den brokiga hamnmiljön, där 1800-talet pråliga kontorsbyggnader samsas med kraftvärmeverk och Göteborgs första ”skyskrapa”, ger en tillåtande atmosfär som lockar många kreativa krafter. Inte så konstigt att området är populärt bland företag inom både reklam och arkitektur. 

Ett pulserande utvecklingsområde

Skeppsbron är kanske ett av Göteborgs mest sprudlande utvecklingsområden. Området som sträcker sig från Järntorgets kulturscen via Rosenlund upp mot Magasinskvarteren är ett spännande stråk av trendkänsliga butiker, restauranger och barer. Här råder en avslappnad stadspuls hela dygnet. Just nu pågår utvecklingen av Skeppsbron, under 2021 färdigställdes Merkurhusets nya del som huserar företagen Forsman Bodenfors och Axel Arigato. På sikt ska även det som idag är parkering utvecklas, i området planeras det för 450 nya bostäder, en park, fler kontor butiker, restauranger och ett nytt kajstråk.

Adress: Skeppsbron

Lokaltyper: Kontor, Bostäder, Restaurang, Butik

Projekt: Flera kommande projekt i området

Skeppsbron var – tillsammans med Stenpiren – den första kajen som anlades längs Göta älv. Tidigare fanns här bara större vassmarker, som fylldes igen med muddermassorna från älven. Längs gatan uppfördes många byggnader, speciellt för redare och transportföretag. På Skeppsbron 5–6 ligger Affärshuset Merkur, eller Merkurhuset som det kallas idag. Byggnaden uppfördes 1898-1899 och ritades av arkitekt Ernst Krüger. Byggnaden är idag Skeppsbrons äldsta.

Göteborgs andra nya centrum

Göteborg har gått och blivit storstad. Det innebär att vad som är ”centrum” beror helt på vem du frågar. Placerat nära en av stadens stora knutpunkter Järntorget är Skeppsbron del av Göteborgs andra nya centrum Här trängs arkitektkontoren med de hippa inredningsbutikerna och secondhandaffärerna. Ska du går ut i Göteborg? Ja, då är det troligt att du hamnar här.

Lediga lokaler

Kontakt

Kontakta oss för att veta mer om Skeppsbron

Områdeschef
Pelle Arve
Telefon: 031-62 53 07
Affärsområdeschef kontor
Mikael Dotevall
Telefon: 031-63 12 39