I Almedal trivs företagare med experimentlusta 

Mitt i Mölndalsåns dalgång ligger ett område rikt på själ och charm. I vackra tegelbyggnader från 1800-talets spinneri- och väveriverksamhet huserar numera kreativa verksamheter inom bland annat musik, filmproduktion och inredning. Det är inte helt enkelt att få ett grepp om Almedals Fabriker, men det är också det som är charmen. Det är ju de udda delarna som blir till en inspirerande helhet. Tillsammans skapar den en tillåtande atmosfär och mix av människor som gör det lätt att dra igång nya projekt här, oavsett om du är utforskande ingenjör eller forskande kreatör. Här vävs en brokig väv som är allt annat än slät.

Tegel, tegel på väggen där 

Klassisk industrimark med gedigna tegelbyggnader och en vacker liten å som slingrar sig fram. Det är ganska oemotståndligt. 

Inte undra på att man i världens växande storstäder ger fabriksområden och slakthus nytt innehåll. Kreativa företag, innovatörer, konstnärer och filmare tycks trivas som bäst i stora råa lokaler med högt i tak. Och vem gör inte det? Almedal är ett område som genomgår just en sådan omvandling.  

Att Almedal finns med i Göteborgs framtidsplaner är ingen högoddsare. Bostäder, kontor och parkeringsgarage planeras som komplement till fabrikerna. När nya människor flyttar in blir det liv och rörelse och det skapas underlag för ytterligare service. 

Här vill man stanna  

Längs med området flyter Mölndalsån sakta fram och med sitt rogivande flöde anger den tonen för området. Det är ombonat och mysigt och man stannar gärna på platsen och umgås med trevligt folk. Men den som vill ägna sig åt motion kan relativt enkelt ta sig med cykel till delsjöområdet. Och i närområdet finns stora matvarubutiker och annan service. 

Adress: Gamla Almedalsvägen 1

Lokaltyper: Kontor, Showroom, Restaurang, Motion & Hälsa, Butik

Projektstart: Kommande

Området var från mitten av 1800-talet en plats för textilproduktion, men när produktionen lades ner år 1956 så förändrades sakta de pittoreska fabriksbyggnaderna till det dynamiska och spännande kontorsområde som finns idag. Här finns Svenska Grammofonstudion – kända bland annat för att ha spelat in plattor tillsammans med Håkan Hellström och medverkande i På Spåret. Här finns också bland annat kläddesignföretaget Franchetti och inredningsarkitekterna Spik Studios. De kommande åren ska Almedals Fabriker förtätas med både kontor och bostäder.

Strategiskt superläge 

Almedals Fabriker ligger mittemellan södra Göteborgs två viktigaste knutpunkter och är lätt och snabbt att nå. Norrut ligger Korsvägen, Liseberg, Universeum, Svenska Mässan och Evenemangsstråket. Söderut finns Mölndals centrum och expansiva Mölndals dalgång. Det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafiken och cyklebanorna är utmärkta. 

Lediga lokaler

Kontakt

Kontakta gärna oss för att veta mer om Almedal

Uthyrare
Christina Cedérus Olauson
Telefon: 031-63 12 27
Kommersiell förvaltare
Therese Bernheim
Telefon: 031-62 53 03