Naturen, kommunikationerna och inställningen - inte konstigt att Mölnlycke växer

När Göteborg växer är riktningen mot Landvetter både naturlig och strategisk. Mölnlycke, i början på den företagstäta korridoren mellan Sveriges kuster, är en”perfect match” för företag inom produktion eller logistik. Speciellt när verksamheten har internationell prägel. Så att Mölnlycke är ett snabbväxande område, är inte det minsta märkligt.

Osedvanligt strategiska Mölnlycke

Det som gör att Mölnlyckes läge så attraktivt beror framförallt på närheten till Landvetter flygplats och ett växande kontorsområdet norr om motorvägen. Många av byggnaderna utmed vägen har ett fantastiskt skyltläge. Ingen som är på väg till eller från Landvetter kan missa det. De senaste åren har det investerats stort i modernisering av infrastrukturen. Dels med en fullt utbyggd motorväg mellan Göteborg och Stockholm, dels med en genomfartsväg mellan Mölnlycke och Partille.

Arbetsplats med livskvalitet

Mölnlycke har genomfört en konsekvent satsning på bostäder de senaste åren. Och tack vare närheten till Göteborg har man attraherat många som vill jobba i stan och bo på landet, med den höga livskvalitet som det innebär. Storstadens utbud av utbildning, kultur och näringsliv och samtidigt småstadens lugn, närhet och idyll.

De företag som flyttar hit kommer att möta trevliga naturområden, som ger medarbetarna stora möjligheter till informella möten och avkoppling. Här finns flera golfbanor, Rådasjöns naturreservat och ekskogarna kring Råda säteri och Gunnebo slott.

Logistikparken blir större

Mölnlycke Logistikpark har betytt mycket för regionens möjligheter att locka stora företagsaktörer med generösa lager- och rangerytor. Den smarta logistikparken har blivit en fullträff som nu byggs ut i en tredje etapp.

Fastigheter i Solsten

Vi på Platzer äger och förvaltar två fastigheter i Mölnlycke företagspark – ett expansivt kontors- och industriområde i Solsten. Fastigheterna har ett lättillgängligt läge, norr om motorvägen med många bra skyltlägen och trevlig natur runtomkring.

Affärsområdeschef kontor
Mikael Dotevall
Telefon: 031-63 12 39
Områdeschef
Björn Larsson
Telefon: 031-63 12 34
- Fastighet
- Pågående projekt

Letar du lokal i området?

Kontakta oss

Fastigheter i området