I Arendal lättar stora tankar ankar

Industri- och logistikområdet Arendal har under generationer varit plats för stora visioner. Nu tar vi det ett varv till. Området ska under de kommande åren förtätas. Nya byggnader ska tillkomma och de äldre ska förädlas och anpassas för att matcha nya tidens krav på moderna industrifastigheter, logistikanläggningar och kontor. I Arendal skapas nu de bästa förutsättningarna för ledande industriaktörer och logistikföretag att expandera och att samla sina verksamheter på en plats nära, Nordens största hamn, kunder inom industrin och konsumenterna i Sveriges näst största stad. De stora ytorna och en tillåtande atmosfär inbjuder till experiment men också långsiktighet. I Arendal ingår man i ett spännande sammanhang där det nya svenska industriundret tar form och stora tankar kan lätta ankar.

Kultur(v)arv

I Arendal finns en tradition av att tänka visionärt och stort. Det började redan under varvstiden då Arendal genom automatiserad plåthantering och avancerat sektionsbygge producerade några av dåtidens absolut största båtar och konkurrenskraftiga off shore produkter till oljeindustrin som tillverkas än idag runt om i världen. Under 90-talet blev Arendal synonymt med Volvos varumärke. Områdets placering nära Göteborgs Hamn, tillgången till kompetens och de stora ytorna skapade förutsättningar för företaget och dess underleverantörer att utveckla och tillverka transportlösningar i världsklass. Nu tar vi det innovativa arvet vidare och utvecklar området för att skapa optimala förutsättningarna för Sveriges nya industriunder att ta form just här.

Stena Line flyttar sin verksamhet till Arendal

Göteborgs Hamn och Stena Line meddelade under vintern 2021 att de tillsammans har skrivit ett inriktningsavtal om flytt av färjerederiets verksamhet till Arendal från och med 2027. Ambitionen är att stärka Göteborg som ett hållbart nordiskt godsnav. Samtidigt är det ytterligare ett steg mot en ny generations Arendal med flera projekt på gång i området. Flytten kan ske efter att vi på Platzer tillsammans med Göteborgs Hamn i september 2021 slöt avtal om en försäljning av delar av fastigheten Arenda. Stena Line har tecknat ett inriktningsavtal tillsammans med hamnen om att flytta både Danmark- och Tysklandsterminalerna till området. Tanken är att Stena Line ska kunna tillträda ett 25-årigt arrendeavtal i Arendal senast den 1 januari 2027.

Kontor med logistik- och industrinära havsutsikt

I Arendal kan ni lägga kontoret i direkt anslutning till den egna logistik- och industriverksamheten med första parkett mot havet. Tillgängligheten med bil och möjligheterna att parkera är är inga problem för det bilburna företaget, och rekreationsområdet är svårslaget, ja man kan till och med säga att det är unikt.

Adress: Arendals Allé 5

Lokaltyper : Logistik, Industri, Kontor

Projektstart: Kommande

Projekt industri/ logistik
I Arendal ska stora ytor förtätas. Just nu pågår ett större projekt i området.

Service
I området finns restaurangen West End Food Court och frisör.

Sveriges bästa logistikläge.

Det är inte bara vi som tycker det! Ta bara närheten till Skandinaviens största hamn, Torslandaverken, Lindholmens Science Park och Göteborgs innerstad och man inser snabbt att Arendal har ett perfekt läge för allt som har med produktion och logistik att göra.

Lediga lokaler

Kontakt

Kontakta gärna oss för att veta mer om Arendal

Affärsområdeschef industri/logistik
Henrik Axelsson
Telefon: 031-63 03 19
Områdeschef
Joakim Lindberg
Telefon: 031-62 53 17