Sveriges bästa logistikområde heter Arendal

Sveriges bästa logistikläge. Det är inte bara vi som tycker det! Ta bara närheten till Skandinaviens största hamn, Torslandaverken, Lindholmens Science Park och Göteborgs innerstad och man inser snabbt att Arendal har ett perfekt läge för allt som har med produktion och logistik att göra.

Ledande och legendariskt

Arendal har utformats för att passa verksamheterna i närheten, dvs Götaverkens varvsindustri och Torslandas fordonsindustri. Vid 50-talets slut fick Arendal axla huvudrollen när Cityvarvets kapacitet inte var tillräcklig. En del av dagens infrastruktur kan härledas till varvsepokens start, till exempel järnvägen som drogs hela vägen ut till Arendal för att koppla ihop Skandinaviens största hamn med fordonsindustrin i Torslanda.

Byggt för riktigt stora behov

En av Arendals mest spektakulära byggnader är den gigantiska Skrovhallen – 30 meter i takhöjd, 228 meter i lång och 70 meter bred. Här byggdes totalt 107 fartyg fram till 1989. Idag är hallen moderniserad och anpassad för dagens industriella behov. Men innovationsrikedomen är värd att behålla och ger svåröverträffade möjligheter för nya tidens skapelser från Göteborg. I Arendal och intilliggande Lindholmen och Torslanda finns alla möjligheter att utveckla företag med stora ambitioner inom produktion och logistik.

Vi finns i Arendal för att vi tror på Arendal

Vi på Platzer har sett de många möjligheter som Arendal kan erbjuda. Det finns helt enkelt inga motsvarigheter i Sverige när det gäller att skapa gynnsamma förutsättningar för storskalig industri, produktion och logistik. Utmaningen att driva Arendals fortsatta utveckling är för svår för att motstå för oss på Platzer.

Affärsområdeschef industri/logistik
Johan Franzén
Telefon: 031-63 03 18
Områdeschef
Joakim Lindberg
Telefon: 031-62 53 17
- Fastighet
- Pågående projekt

Projekt i området

Lediga lokaler i Arendal

Visa lokaler

Fastigheter i området

Letar du lokal i området?

Kontakta oss