En regnbåge av smak och färger
publicerad maj 2021

Nu sätts Arendal på restaurangkartan

En ny restaurangdestination slår i höst upp dörrarna i Arendal. Bakom satsningen står restaurangentreprenörerna, Rolf Tsoi och Magnus Söderström. Bakom en anonym plåtfasad ska de skapa en färgsprakande och välsmakande frihamn, en destination som ska sätta Arendal på restaurangkartan.

Nu händer det grejer i Arendal! Området som har varit mittpunkten för svensk exporttillväxt i generationer står inför ett nytt utvecklingsprång. I området planeras det för nya logistiketableringar, flera av kontoren ska moderniseras och bakom en anonym plåtfasad i kontorsklustret gömmer sig en spännande restaurangsatsning.

”En regnbåge av smak och färger”. Det är så de beskriver det, entreprenörerna bakom Arendals nya restaurang, Rolf Tsoi och Magnus Söderström. Båda med lång erfarenhet från restaurangbranschen. Rolf driver bland annat driver Lindholmen Street Food Market och Magnus står bakom den nya restaurangen Monopolet i Gullbergsvass. Tillsammans med restaurangveteranen Hans Borén, som under flera år styrt över grytor och pannor på finkrogen Restaurang 28+, ska de erbjuda en färgsprakande och välsmakande frihamn bland kranar, kontor och containrar i Arendal.

– Vår ambition är att skapa en oas i det homogena och kalla industrilandskapet. En blommig pausfågel och kreativ lucka i slentrianens gråa vardag. Här möts alla färger, smaker och upplevelser under ett och samma tak – en plats där hjärnan får starta om och våra gäster kan ladda på med både näring och inspiration, säger Rolf Tsoi och Magnus Söderström, entreprenörerna bakom restaurangsatsningen.

Vällagade rätter med närproducerade råvaror är A och O. Svensk husmanskost finns självklart på menyn tillsammans med mycket annat som asiatisk wok a la minute och populära streetfoodklassiker.
Ambitionen är att gästerna i Arendal ska känna att de får en ny upplevelse varje gång de kommer till restaurangen. Det kommer att bli en lika oemotståndlig som självklar rendezvous för alla inom räckhåll av Sveriges femte största ö

Självklar rendezvous på Sveriges femte största ö
Restaurangen kommer att delas upp i fyra zoner med fyra olika matkoncept som går hand i hand med inredningen. Vällagade rätter med närproducerade råvaror är A och O. Svensk husmanskost finns självklart på menyn tillsammans med mycket annat som asiatisk wok a la minute och populära streetfoodklassiker.

I Arendal spänner de bågen. Målet är att skapa en självklar rendezvous för göteborgarna på en plats som kanske inte är lika självklar vid en första anblick.

– Ambitionen är att gästerna i Arendal ska känna att de får en ny upplevelse varje gång de kommer till restaurangen. Det kommer att bli en lika oemotståndlig som självklar rendezvous för alla inom räckhåll av Sveriges femte största ö, säger Rolf Tsoi. Och Magnus Söderström fyller i; att få sätta Arendal på restaurangkartan är något som vi verkligen ser fram emot.

Den som är nyfiken på att besöka restaurangen får dock hålla sig till tåls några månader till. Under våren har renoveringsarbetet satt i gång och planen är att restaurangen ska kunna öppna under senhösten 2021.