En regnbåge av smak och färger
publicerad oktober 2021

West End sätter Arendal på restaurangkartan

Restaurangdestinationen West End slår i januari 2022 upp dörrarna i Arendal. Bakom satsningen står restaurangentreprenörerna, Rolf Tsoi och Magnus Söderström. Bakom en anonym plåtfasad ska de skapa en färgsprakande och välsmakande frihamn, en destination som ska sätta Arendal på restaurangkartan.

Nu händer det grejer i Arendal! Området som har varit mittpunkten för svensk exporttillväxt i generationer står inför ett nytt utvecklingssprång. I området planeras det för nya logistiketableringar, flera av kontoren ska moderniseras och bakom en anonym plåtfasad i kontorsklustret gömmer sig en spännande restaurangsatsning.

”En regnbåge av smak och färger”. Det är så de beskriver det, entreprenörerna bakom Arendals nya restaurang West End, Rolf Tsoi och Magnus Söderström. Båda med lång erfarenhet från restaurangbranschen. Rolf driver bland annat driver Lindholmen Street Food Market och Magnus står bakom den nya restaurangen Monopolet i Gullbergsvass. Tillsammans med restaurangveteranen Hans Borén, som under flera år styrt över grytor och pannor på finkrogen Restaurang 28+, ska de erbjuda en färgsprakande och välsmakande frihamn bland kranar, kontor och containrar i Arendal.

– Vår ambition är att skapa en oas i det homogena och kalla industrilandskapet. En blommig pausfågel och kreativ lucka i slentrianens gråa vardag. Här möts alla färger, smaker och upplevelser under ett och samma tak – en plats där hjärnan får starta om och våra gäster kan ladda på med både näring och inspiration, säger Rolf Tsoi och Magnus Söderström, entreprenörerna bakom restaurangsatsningen.

På bilden ovan ser ni skisser på den kommande restaurangen som kommer att ha ett brett matutbud med flera välkomnade zoner i olika inredning. Vällagade rätter med närproducerade råvaror är A och O. Svensk husmanskost finns självklart på menyn tillsammans med mycket annat som asiatisk wok a la minute och populära streetfoodklassiker.

Självklar rendezvous på Sveriges femte största ö
Restaurangen kommer att delas upp i fyra zoner med fyra olika matkoncept som går hand i hand med inredningen. Vällagade rätter med närproducerade råvaror är A och O. Svensk husmanskost finns självklart på menyn tillsammans med mycket annat som asiatisk wok a la minute och populära streetfoodklassiker.

I Arendals West End spänner de bågen. Målet är att skapa en självklar rendezvous för göteborgarna på en plats som kanske inte är lika självklar vid en första anblick.

– Ambitionen är att gästerna i West End ska känna att de får en ny upplevelse varje gång de kommer till restaurangen. Det kommer att bli en lika oemotståndlig som självklar rendezvous för alla inom räckhåll av Sveriges femte största ö, säger Rolf Tsoi. Och Magnus Söderström fyller i; att få sätta Arendal på restaurangkartan är något som vi verkligen ser fram emot.

Den som är nyfiken på att besöka restaurangen får dock hålla sig till tåls några månader till. Under våren satte renoveringsarbetet i gång, planerad öppningsdag är den 10 januari 2022.

Om Arendal

Industri- och logistikområdet Arendal har under generationer varit plats för stora visioner. Nu tar vi det ett varv till. Området ska under de kommande åren förtätas. Nya byggnader ska tillkomma och de äldre ska förädlas och anpassas för att matcha nya tidens krav på moderna industrifastigheter, logistikanläggningar och kontor. I områdets kontorskluster ska vi också tillföra mer service. Du kan läsa mer om Arendal genom att klicka här.

Se lediga lokaler i Arendal