I Arendal lättar stora tankar ankar

Industri- och logistikområdet Arendal har under generationer varit plats för stora visioner. Nu tar vi det ett varv till. Området ska under de kommande åren förtätas. Nya byggnader ska tillkomma och de äldre ska förädlas och anpassas för att matcha nya tidens krav på moderna industrifastigheter, logistikanläggningar och kontor. I områdets kontorskluster ska också vi tillföra mer service, bland annat genom en spännande destinationsrestaurang.

I Arendal skapas nu de bästa förutsättningarna för ledande industriaktörer och logistikföretag att expandera och att samla sina verksamheter på en plats nära, Nordens största hamn, kunder inom industrin och konsumenterna i Sveriges näst största stad. De stora ytorna och en tillåtande atmosfär inbjuder till experiment men också långsiktighet. I Arendal ingår man i ett spännande sammanhang där det nya svenska industriundret tar form och stora tankar kan lätta ankar. 

Kultur(v)arv 

I Arendal finns en tradition av att tänka visionärt och stort. Det började redan under varvstiden då Arendal genom automatiserad plåthantering och avancerat sektionsbygge producerade några av dåtidens absolut största båtar och konkurrenskraftiga off shore produkter till oljeindustrin som tillverkas än idag runt om i världen. Under 90-talet blev Arendal synonymt med Volvos varumärke. Områdets placering nära Göteborgs Hamn, tillgången till kompetens och de stora ytorna skapade förutsättningar för företaget och dess underleverantörer att utveckla och tillverka transportlösningar i världsklass. Nu tar vi det innovativa arvet vidare och utvecklar området för att skapa optimala förutsättningarna för Sveriges nya industriunder att ta form just här.

Arendal förtätas

De kommande åren ska Arendal förtätas. Just nu har vi två pågående projekt i området med logistik- och industrilokaler som spänner från 700 m² till 14 000 m², dessa är färgade i lila på kartan. Söker ni större ytor än så hittar ni dem i Sörreds Logistikpark, ett stenkast från Arendal, där vi ska bygga 130 000 nya kvadratmeter av framtidens logistik. Läs mer om våra projektmöjligheter genom att klicka på knappen nedan.

Läs mer om våra projekt

Kontor med logistik- och industrinära havsutsikt

I Arendal kan ni lägga kontoret i direkt anslutning till den egna logistik- och industriverksamheten med första parkett mot havet. Tillgängligheten med bil och möjligheterna att parkera är är inga problem för det bilburna företaget, och rekreationsområdet är svårslaget, ja man kan till och med säga att det är unikt.

 

 

 

Lokaltyper: Logistik, Industri, Kontor

Projektstart: 2021

Inflyttning: 2023

Område: Arendal

  • Projekt industri/ logistik

    I Arendal ska stora ytor förtätas. Just nu pågår två projekt med logistik- och industrilokaler som spänner från 700 till 14 000 m²

  • Service

    I Arendal ska det finnas service för hela arbetsdagen. Just nu arbetar vi för att utöka serviceutbudet. Under hösten 2021 öppnar en ny destinationsrestaurang i området.

  • Kontor

    I Arendal finns allt ifrån mindre till större lediga kontorsytor för er som vill sitta nära era logistik- eller produktionslokaler och samtidigt erbjudas god service, nära till kollektivtrafik och vackra rekreationsområden. Besök vår lediglokalsida (platzer.se/lediga-lokaler/) för att se vilka lokaler som är tillgängliga just nu.

Projektuthyrare industri/ logistik
Monica Söderbäck
Telefon: 031-63 03 02
Områdeschef
Joakim Lindberg
Telefon: 031-62 53 17
- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Arendal

I det före detta varvsområdet Arendal skapar numera nya företag sin historia. Med närheten till transporten från Göteborgs hamn, idéerna från Lindholmen och produktionen i Torslanda har Arendal kunnat skapa en perfekt position som ett logistikcenter av yppersta världsklass!

Utforska området

Intresserad av att hyra lokal när projektet är färdigställt?

Skicka intresseanmälan
/