Nyhet

4 tips på hemester i Göteborg

Planerar du en hemester i Göteborg? Många av oss kommer kanske spendera mer tid hemma i sommar än vad vi gör i vanliga fall. Men samtidigt som det kan kännas trist att inte få ge sig iväg på en långtripp, så ger det oss också en chans att se vår stad med nya ögon. Här kommer därför fyra tips på våra smultronställen och på vad du kan göra när du har tröttnat på solstolen. 

Bild med mamma och barn som promenerar i Änggårdsbergen Södra Änggården Högsbo1. Cykeltur i Änggårdsbergen
Om du inte har varit i Änggårdsbergen åk dit bums! Ett av Göteborgs vackraste naturområden. Perfekt för att ta mountainbiken på en tur, eller en promenad för den som inte är så cyklig av sig. Änggårdsbergen angränsar även till Botaniska trädgården som är ett annat besöksmål som man bara inte får missa.

Psst: Här måste vi ju nämna Södra Änggården. Ett kommande bostadsområde vid Änggårdsbergets fot, nära till både stadsliv och natur. En försmak av Södra Änggården kan du få i vårt showroom/ konstgalleri/ ateljé,  Vulkano. Information och öppettider hittar du här.

2. Retroshoppning i Gamlestaden
Efter en vår i hemmets lugna vrå så har hemmet börjat kännas ganska trist. Men efter en snabb tripp till Gamlestadens Fabriker är saken biff.  Easy Living är den självklara destinationen för all typ av vintageinredning. Ett extra plus är att man i lokalerna även inhyser ett konstgalleri och ett mysigt kafé. Följ Easy Living på sociala medier för öppettider under sommaren.

Psst: Är du ändå i Gamlestadens Fabriker, missa inte att röra dig bland några av Göteborgs äldsta bevarade fabriksbyggnader. Den äldsta dateras ända till 1729 och byggdes av bröderna Sahlgren. Mer om Gamlestadens Fabriker kan du läsa här.

3. Bakåt i tiden i Kvarnbyn
Det här är en destination som passar både stora och små. Men en varning för dig som är lite äldre, nostalgifaktorn kan komma att bli ganska hög. Prova kläder från 40-, 60- eller 70- talet i öppna magasinet, gå på upptäcktsfärd längs med Sagostigen, eller se en utställning om möbler som är tillverkade i trakten. Hörde vi fika? Jajjemän, såklart kan du ta en fikapaus i det trevliga Forscaféet. Öppettider och program till Mölndals Stadsmuseum hittar du här.

4. Solstund i Lindholmen
Välkommen till Göteborgs alldeles egna strandpromenad, eller kanske ska vi kalla det en älvpromenad. Hur som helst är det en perfekt plats för dygnets soliga timmar. Njut av en glass i solen, eller en god lunch hos Rollin Bistros. Och visst kan man tycka att fler ställen som detta ska finnas i Göteborg, och är det på gång. Besök Älvrummet för att se hur övriga staden runt älven ska utvecklas de kommande åren, öppettider hittar ni här.

Psst: Och när vi ändå är inne på utveckling vid älven så måste vi nämna Skeppsbron, en båtfärd bort. Här finns både spännande utveckling i from av Merkur, och trevliga Esperantoplatsen med dess utbud. Går man dessutom vidare in mot stan, längs med Rosenlundsgatan, finns trevliga Boulebar. Fransk sport när den är som bäst om ni frågar oss.

Mer att upptäcka
Det finns så mycket mer som vi skulle vilja nämna i det här inlägget, som Masthuggets teatrar, Världslitteraturhuset i Gamlestaden eller Arendals vackra grönområden med tillhörande småbåtshamn. Men för att ni inte ska behöva spendera semestern med att läsa ett inlägg från oss, så slutar vi här.

Glad sommar önska alla vi på Platzer.