Uthyrning

Det gamla pannrummet ska börja ryka igen: Rollin’ Bistros öppnar i Gamlestadens Fabriker

Rollin’ Bistros öppnar i Gamlestadens Fabriker. I maj 2020 slår de upp dörrarna till Gamlestadens nya streetfood-restaurang i det gamla pannrummet från 1903. Uthyrningen är ett viktigt steg i utvecklingen av området, och visionen om en smältdegel för entreprenörer och kreativa näringar.

Vad sägs om en god Poké bowl, grillad älg med jalapeñosmör eller kanske en klassisk burgare med nybakat bröd? Rollin’ Bistros har serverat göteborgarna god och hållbar streetfood, med inspiration från hela världen sedan 2014. Nu tar de sitt lyckade koncept vidare över älven från Lindholmen till Gamlestadens Fabriker.  I maj 2020 öppnar restaurangen som kommer att få det gamla pannrummet att börja ryka igen. Med internationell ”vibe”, god mat och bra musik, ska den bli det självklara eventhaket förklarar Jacob Vang grundare och kökschef på Rollin’ Bistros.

– Vi har som ambition att få det gamla pannrummet att ryka igen. Genom levande luncher med internationell ”vibe”, god mat och bra musik ska pannrummet bli det självklara lunch- och eventhaket i Gamlestadens nysatsning, säger Jacob Vang, grundare och kökschef på Rollin’ Bistros.

Rollin’ Bistros har serverat göteborgarna god och hållbar streetfood, med inspiration från hela världen sedan 2014

Med sitt centrala läge och vackra utformning är byggnaden från 1903 tongivande för Gamlestadens Fabriker. Att hitta rätt hyresgäst har därför varit viktigt för oss. Med ett spännande matkoncept och mål att bli en inkluderande samlingsplats där alla känner sig välkomna passar Rollin’ Bistros som handen i handsken.

– Vi är oerhört glada över att kunna välkomna Rollin’ Bistros till Gamlestaden. Vår vision är att Gamlestadens Fabriker ska fortsätta att vara den smältdegel för entreprenörer och kreativa näringar som det alltid har varit. Det görs möjligt genom att skapa förutsättningar för möten i området. I Rollin’ Bistros har vi hittat en aktör som inte bara tror på visionen, utan också vill göra den verklig tillsammans med oss, säger Robert Woodbridge, områdeschef på Platzer.

Gamlestadens Fabriker är platsen där kullagret uppfanns, där den första Volvon utvecklades, och som innehållit det största bomullsspinneriet, sockerbruket och tv-studion i norra Europa. Idag är området ett bubblande entreprenörsstråk, och inom de närmaste åren en tät och levande stadsdel. Nya byggnader med sammanlagt 300 bostäder och 3 500 arbetsplatser planeras när Platzer utvecklar området för nästa epok. Utöver bostäder och kontor planeras för nya restauranger, matbutik, café och service.

Vad sägs om en god Poké bowl, grillad älg med jalapeñosmör eller kanske en klassisk burgare med nybakat bröd?
Med sitt centrala läge och vackra utformning är byggnaden från 1903 tongivande för Gamlestadens Fabriker. Att hitta rätt hyresgäst har därför varit viktigt för Platzer.