Evenemang

Vad har du gemensamt med din granne?

Den frågan ställde vi till våra hyresgäster i Almedals fabriker med omnejd . Vid två tillfällen i oktober bjöd vi på mingel, mat och dryck i restaurang Fabrick med tanken att hyresgästerna skulle lära känna varandra och kanske hitta nya samarbetsmöjligheter.

– Idén med ett sådant här event är toppen och Fabrick är en perfekt plats, tycker Daniel Berg Stocks, VD på nyinflyttade Spik Studios.

Kvällarna började med en kort introduktion av Sofia Dalbert, Kommersiell Förvaltare på Platzer. Hon hälsade alla välkomna och berättade om Göteborgs bästa Platzer och hur vi som  stadsutvecklare och fastighetsägare vill ta ett helhetsansvar för de områden som vi är med och utvecklar. På Göteborgs bästa platser ska man trivas. Oavsett om man är där för att arbeta, umgås eller bara passerar. Hon berättade också lite kort om Platzers kommande planer för området. Almedals Fabriker som är ett av våra prioriterade utvecklingsområden ska bli en blandstad med bostäder och kontor i en historisk fabriksmiljö med mycket karaktär.

– Från Platzers sida är vi glada över att kunna ordna den här typen av events som vi tror kan skapa en positiv känsla hos våra hyresgäster och kanske även på sikt leda till samarbeten dem emellan, säger Sofia Dalbert

 

Kvällarna började med en kort introduktion av Sofia Dalbert, Kommersiell Förvaltare på Platzer (bild till vänster). Varje kväll fick sedan ett av företagen presentera sig. Först ut var nyinflyttade Spik Studios och Daniel Berg Stocks, VD (bild till höger).
Andra kvällen var det Silverbullet Films tur att presentera sig. Kristofer Hultén, CEO (bild till höger), berättade om hur de hjälper företag att genom film berätta sin historia och få ut sitt budskap.

Varje kväll fick sedan ett av företagen presentera sig. Först ut var nyinflyttade Spik Studios som utvecklar inspirerande och personliga koncept inom hotell, restaurang och kontor. Daniel Berg Stocks, VD höll presentationen och inspirerade alla med bilder på de unika koncept de tagit fram. Andra kvällen var det Silverbullet Films tur att presentera sig. Kristofer Hultén, CEO, berättade om hur de hjälper företag att genom film berätta sin historia och få ut sitt budskap. Genom att visa några riktigt spännande och snygga exempel kunde han verkligen få alla som lyssnade att vilja använda mer film i sin kommunikation.

De båda talarna var överens om att idén med ett sådant här event är toppen.

– Det är ett mycket bra initiativ att skapa en plattform för att lära känna sina grannar i området. Det skapar en roligare grannsämja och självklart möjligheter för affärer genom varandras nätverk. Hela området har en enorm potential och det vore kul att se det utvecklas mot ett kreativt och socialt center, anser Daniel Berg Stocks, VD, Spik Studios,

– Den här typen av event är ett enkelt och lättsamt tillfälle att lära känna sina grannar bättre och samtidigt förena lite nytta med nöje, anser Kristofer Hultén, Silverbullet Film. Det är såklart positivt för området om vi som jobbar här lär känna varandra bättre, både personerna och företagen vi representerar. Vem vet, rätt vad det är behöver vi varandras tjänster eller bara en hjälpande hand och då är det avsevärt mycket enklare om man har en relation och ett namn.

Charlotte Ericson, VD, MARC, instämmer och hoppas att ännu fler väljer att komma nästa gång.

– Det var ett välorganiserat och välplanerat event och precis lagom i presentation gällande tid och information. Jag tror verkligen på fler liknande events där Platzer är en central medspelare för alla och det blir en neutral plats att träffas på. Hon menar vidare att den här typen av events leder till en trevligare arbetsmiljö när man känner sina grannar bättre och att det på sikt också kan leda till affärer genom att man rekommenderar en granne till en kund eller samarbetspartner.

 

På restaurang Fabrick bestämmer årstiderna vad som serveras, men menyn innehåller alltid mycket grönt. Kvällen till ära serverades två olika sorters snittar som väl representerade Fabricks erbjudande.

Presentationerna föranledde kvällens många och intressanta konversationer då alla fick möjligheten att till god mat och dryck mingla runt i restaurangens trevliga lokaler. Restaurang Fabrick ligger mitt inne på området Almedals fabriker och serverar dagligen lunch. Här är det högt i tak och höga ambitioner. Den gamla panncentralen har fått behålla sin autentiska känsla och restaurangen är minimalistiskt, men personligt inredd med stilrena trädetaljer och gröna växter. Här bestämmer årstiderna vad som serveras, men menyn innehåller alltid mycket grönt. Varje dag serveras en ny rätt, ofta med närproducerat kött och nytänkande varianter på säsongens grönsaker. Kvällen till ära serverades två olika sorters snittar som väl representerade Fabricks erbjudande.

Axel Schiller, Restaurang Fabrick, som var mycket nöjd med kvällen tyckte det var roligt att få en bättre bild av vilka personer som står bakom de olika företagen i området.

– Det är positivt att se det stora intresset för ”kvarters-AW” och att se att Fabrick kan användas som en mötesplats företag och branschkollegor emellan. Jag är säker på att det finns fördelar att hämta hem genom att skapa en plattform och en bas där människorna kan socialisera utan premisser, säger Axel Schiller, Restaurang Fabrick.