Nordstaden

Postgatan 5

Nordstaden 14:1

Byggnaden ligger i de mest centrala delarna av Göteborg med anor från slutet av 1800-talet. Under början av 90-talet byggdes en ny del intill den äldre byggnaden som numera utgör merparten av fastighetens yta. Fastigheten ligger inom Södra Älvstaden som benämns som Nordens största stadsutvecklingsprojekt.

Fastighet: Nordstaden 14:1

Lokaltyper: Kontor, Utbildning

Kommun: Göteborg

Område: Nordstaden

Adress: Postgatan 5

Byggår: 1890 och 1993

20 min till Landvetter flygplats

4 min till Centralstationen

10 st spårvagnar

8 st busslinjer

600 m till matvaruhandel

Certifiering Green Building

Restaurang finns i området

Gym finns i området

Parkering Skeppsbron/Packhusplatsen

750 m till E45

Fastigheten

Välkommen till hyresgästsidan för Postgatan 5. Här hittar du den mesta informationen som du kan behöva veta om det hus du sitter i. Längre ner på sidan kan du beställa hämtning av särskilt avfall. Där hitta du även information om fastighetens energiprestanda. Om du har några frågor så är du välkommen att kontakta oss, kontaktuppgifter till dina kontaktpersoner finns även de längre ner på sidan. Är någonting trasigt eller fel i fastigheten så kan du enkelt göra en felanmälan här.

Postgatan 5 ligger i de mest centrala delarna av Göteborg där fastigheten har en historia från slutet av 1800-talet. Under början av 90-talet byggdes en ny del intill den äldre byggnaden som numera utgör merparten av fastighetens yta. Huset ligger inom Södra Älvstaden som benämns som Nordens största stadsutvecklingsprojekt.

Lokalutformning

Idag huserar tre gymnasieskolor i majoriteten av byggnaden och lokalerna är utformade efter skolmiljöer. I övrigt finns det också mindre kontorslokaler på byggnadens översta plan.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Very Good

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Nordstaden

Mitt i stan, i norra delen av Göteborgs ursprungliga stadskärna innanför vallgraven, ligger Nordstaden. Som efter årtionden av slumrande håller på att vakna till liv.    

Utforska området

Omgivning

Nordstaden består till stor del av historisk bebyggelse och vacker arkitektur. Området har en unik placering med närheten till alla tjänster och aktiviteter som city erbjuder samt närhet och kontakt med vatten längs Göta Älv. Området har en spännande historia, men är framför allt, tillsammans med hela Södra Älvstaden, på väg att utvecklas till en ny dynamisk stadsdel.

Kommunikationer

200 meter från fastigheten ligger Stenpiren där spårvagnar, lokal- och expressbussar och färjorna passerar. Här finns också Stenpirens Resecenter med tillhörande vänthall.

Service

I Göteborgs mest centrala delar finns ett stort utbud av handel. Alldeles in på knuten ligger Nordstan, norra Europas största köpcentrum. I direkt närhet finns även en stor variation restauranger, caféer och övrig service.

Parkering

I direkt närhet finns flera möjligheter för lång- och korttidsparkering och 5 minuters promenad bort finns Nordstans parkeringshus med 2700 parkeringsplatser i 9 parkeringsplan. Därtill finns parkering på Packhuskajen och Skeppsbron.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns på Packhusplatsen och Stenpiren.

Närmaste Sunfleet-station finns på Packhusplatsen.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/