Nordstaden

Packhusplatsen 3

Nordstaden 20:5

1944 stod byggnaden på Packhusplatsen klar och dess första ägare och hyresgäst – Transatlantic – kunde flytta in. Insidan vittnar om denna hyresgäst med storslagna detaljer med havsanknytning. Idag profileras byggnaden som ”Världshuset” efter värdshuset som huserade här efter Transatlantic. Här inne finns trevliga kontorsmiljöer på historisk grund. Tack vare sina tidigare hyresgäster och närheten till älven är huset ett kännetecken i Göteborgs-historien.

Fastighet: Nordstaden 20:5

Lokaltyper: Kontor

Kommun: Göteborg

Område: Nordstaden

Adress: Packhusplatsen 3

Byggår: 1944

19 min till Landvetter flygplats

3 min till Centralstationen

2 st spårvagnar

6 st busslinjer

Cykelparkering vid Stenpiren

2st färjor

700 m till matvaruhandel

Restaurang finns i området

Parkering utmed kajen

700 m till E45

Fastigheten

1944 stod byggnaden på Packhusplatsen kvar och dess första ägare och hyresgäst – Transatlantic – kunde flytta in. Här har det sedan tidigare serverats mat i det gamla värdshuset, vilket gjorde att Platzer sedan profilerade huset som ”Världshuset”. Här inne finns trevliga kontorsmiljöer på historisk grund som tillsammans med den trevliga utsikten över älven och Hisingen gör fastigheten till ett kännemärke i Göteborgs-historien.

Lokalutformning

Invändigt i huset är det framförallt utformat för kontor, men det finns också mindre lagerutrymmen att nytta för hyresgästerna.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Very Good

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Nordstaden

Mitt i stan, i norra delen av Göteborgs ursprungliga stadskärna innanför vallgraven, ligger Nordstaden. Som efter årtionden av slumrande håller på att vakna till liv.    

Utforska området

Omgivning

Nordstaden består till stor del av historisk bebyggelse med vacker arkitektur. Området har en unik placering med närheten till alla tjänster och aktiviteter som city erbjuder samt närhet och kontakt med vatten längs Göta Älv. Området har en spännande historia, men är framför allt tillsammans med Skeppsbron och Masthuggskajen, på väg att utvecklas till en ny dynamisk stadsdel.

Kommunikationer

200 meter från Världshuset ligger Stenpiren där spårvagnar, lokal- och expressbussar och färjorna passerar. Här finns också Västtrafiks Stenpiren resecenter med tillhörande vänthall.

Stora Badhusgatan och Västra Sjöfarten tar bilburna resenärer till fastigheten.

Service

I Göteborgs mest centrala delar finns ett stort utbud av handel. Alldeles in på knuten ligger Nordstan, norra Europas största köpcentrum. I direkt närhet finns även en stor variation restauranger, caféer och övrig service.

Parkering

På fastigheten finns det 15 parkeringsplatser som går att hyra. I direkt närhet finns flera möjligheter för lång- och korttidsparkering och 5 minuters promenad bort finns Nordstans parkeringshus med 2700 parkeringsplatser i 9 parkeringsplan. Därtill finns parkering på Packhuskajen och Skeppsbron.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns på Packhusplatsen och Stenpiren.

Närmaste Sunfleet-station finns på Packhusplatsen.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/