Mölndal

Södra Ågatan 4

Bosgården 1:71

Fastigheten på Södra Ågatan är belägen i ett centralt läge på gångavstånd till Mölndals centrum. Mölndalsån passerar precis utanför byggnaden som därefter flyter hela vägen utmed Mölndalsvägen till Göteborgs centrum. På andra sidan fasaden passerar E6/E20. Härifrån är det gångavstånd till Mölndals centrum som befinner sig i en stor förändringsfas där flera byggnationer av kontor, galleria och bostäder kommer uppföras samt ett dubblerat handelsutbud mot vad som finns idag.

Fastighet: Bosgården 1:71

Lokaltyper: Kontor

Kommun: Mölndal

Område: Mölndal

Adress: Södra Ågatan 4

Byggår: 1988

18 min till Landvetter flygplats

8 min till Göteborgs centralstation

59 st parkeringsplatser

3 st tåglinjer

2 st spårvagnar

8st busslinjer

Restaurang finns i området

Gym finns i området

500 m till matvaruhandel

1000 m till E6/E20

Lokalutformning

Lokalerna på Södra Ågatan är utformade efter standarden på slutet av 80-talet. Mindre kontor finns det gott om och ett antal öppna ytor för sittgrupper eller potential till mindre öppna landskap.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Miljöbyggnad

Miljöbyggnad är ett certifieringssystem för byggnader som baseras på svenska regler och svensk byggpraxis. Miljöbyggnad ger ett kvitto på viktiga kvaliteter vad gäller energi, inomhusmiljö och material. Certifieringen mäts i guld, silver och brons.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Mölndal

Energin är så tydlig att man nästan kan ta på den. I Mölndal Centrum byggs det ännu fler kontor och ännu fler bostäder. Industriområdet på Söderledens bägge sidor blomstrar. Industrihistoriska Forsåker och Kvarnbyn har fått nytt blod. I Mölndal växer en ny stadskärna fram och vi på Platzer har ett finger med i spelet.

Utforska området

Omgivning

Fastigheten ligger mellan Mölndals sjukhus och knutpunkten Mölndals centrum. Stadskärnan expanderar närmaste åren där nya kontor och bostäder kommer samsas med den nuvarande centrumbebyggelsen. Utmed Mölndalsvägen finns biblioteket och klassiska kulturhuset Möllan som dragit till sig besökare sedan början av 1900-talet. Mölndals stadsmuseum stationerade sig 2002 uppe vid Kvarnbyn och är väl värt ett besök i historiska lokaler.

Kommunikationer

400 meter från Södra Ågatan 4 ligger Mölndals Station, en stor knutpunkt med nära anknytning till södra Göteborgs kollektivtrafik. Härifrån avgår Kungsbackapendeln, Varbergspendeln och Öresundstågen, spårvagnarna 2 och 4 och flera lokal- och expressbussar till centrala och västra Göteborg.

E6/E20 passerar parallellt med Mölndalsvägen och Södra Åvägen med flera möjliga avfarter. Några kilometer bort sammanflätas motorvägen med Söderleden som snabbt tar bilburna resenärer till västra Göteborg.

Service

Mölndals centrum har ett bra utbud av både restauranger, butiker och shopping. Med den nya utbyggnationen av Mölndals innerstad kommer handelsutbudet att dubbleras med en galleria som har 70 butiker. Hemköp ligger inne på Brogatan där också närmaste gym finns.

Allmänt

Närmaste Sunfleet-station finns vid SCA-huset och P-huset Tempelgatan.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/