Mölndal

Kvarnbygatan 10

Forsåker 1:196

Fastigheten på Kvarnbygatan är en av Mölndals mest historiska byggnader och bland de äldsta i Platzers bestånd. Vackert inramad av Mölndalsfallen och Kvarnbyn har man härifrån utsikt över hela Mölndal. Ett hus som en gång kallades för ”Strumpan” där man på slutet av 1800-talet bland annat tillverkade Sveriges första sömlösa nylon strumpor. I huset finns bland andra Mölndals stadsmuseum som tar emot besökare och bevarar det kulturhistoriska arvet från människors liv och arbete från gamla tider.

Fastighet: Forsåker 1:196

Lokaltyper: Förråd, Garage, Kontor, Restaurang, Showroom

Kommun: Mölndal

Område: Mölndal

Adress: Kvarnbygatan 10

Byggår: 1857

17 min till Landvetter flygplats

8 min till Centralstationen

1 min till Mölndals station

2 st spårvagnar

8 st busslinjer

1 200 m till matvaruhandel

Gym finns i Mölndals centrum

Restaurang finns i området

15st platser i garage

1 800 m till E6/E20

Fastigheten

Fastigheten i Forsåker är en av de äldsta byggnaderna i Platzers bestånd. Den ligger vackert belägen högst upp i Kvarnbyn med Mölndalsån forsande precis nedanför och utsikt över hela staden.

Lokalutformning

Den största hyresgästen är Mölndals stadsmuseum som har majoriteten av fastighetens utrymmen. Övriga lokaler i huset har varierande storlek där flera har balkonger med utsikt mot Mölndals dalgång. Många detaljer från ”Strumpan” finns kvar i lokalerna, bland annat det höga taket, vilket skapar båda charm och själ. Här hör man också konstant sorlet från Mölndalsfallen i bakgrunden.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Miljöbyggnad Brons

Miljöbyggnad är ett certifieringssystem för byggnader som baseras på svenska regler och svensk byggpraxis. Miljöbyggnad ger ett kvitto på viktiga kvaliteter vad gäller energi, inomhusmiljö och material. Miljöbyggnad delas upp i tre nivåer: Guld, Silver och Brons.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Mölndal

Energin är så tydlig att man nästan kan ta på den. I Mölndal Centrum byggs det ännu fler kontor och ännu fler bostäder. Industriområdet på Söderledens bägge sidor blomstrar. Industrihistoriska Forsåker och Kvarnbyn har fått nytt blod. I Mölndal växer en ny stadskärna fram och vi på Platzer har ett finger med i spelet.

Utforska området

Omgivning

Kvarnbyn i Mölndal var i slutet på 1800-talet ett av Sveriges viktigaste industriområden, uppbyggt kring vattenkraften från Mölndalsfallet. De gamla fabrikslokalerna inrymmer numera, förutom Mölndals stadsmuseum, företag, hantverkare och konstnärliga verksamheter. Nedanför pågår nu två stora projekt – Mölndals centrum och Forsåker – som kommer generera många bostäder och arbetsplatser.

Kommunikationer

Vid busshållplatsen Mölndals stadsmuseum avgår expressbuss Lila och därtill Gamla Torget där buss 751 avgår ifrån. Vid Mölndals centrum avgår spårvagnarna 2 och, buss 753, 755, 758 och 761 samt Kungsbackapendeln och Öresundståget.

Med bil svänger du av E6/E20 och kör mot Mölndals bro. Därifrån kör man upp på Kvarnbygatan och vidare till Mölndals stadsmuseum.

Service

I fastigheten finns ett populärt café som lockar många besökare. I närområdet finns det flera lunchrestauranger, pizzeria, bageri och kiosk. Ett större utbud finns nere i Mölndals Centrum av världens matinfluenser och en mathandel. Här ligger också närmaste hotell.

Parkering

15 garageplatser och 30 markparkeringar tillhör fastigheten och därutöver finns korttidsparkering för besökare.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/