Medicinareberget

Medicinaregatan 12

Änggården 718:1

Medicinaregatan 12 (Odontologen) omfattar 31 100 kvm. Här finns Folktandvården Västra Götaland och Institutionen för odontologi vid Göteborgs universitet med en ledande position inom både forskning och utbildning. Byggnaden består av två högdelar med tio våningsplan och en mellanliggande del med sex våningar och invigdes 1967 på Medicinareberget ovanför Sahlgrenska sjukhuset. I början av 2000-talet blev Odontologen en del av Sahlgrenska Akademin och fakulteten blev därmed en institution. Platzer förvärvade Odontologen i mitten av 2021 från Higab.

Fastighet: Änggården 718:1

Lokaltyper: Utbildning, Vård

Kommun: Göteborg

Område: Medicinareberget

Adress: Medicinaregatan 12

Byggår: 1967

Institutionen för odontologi

5 min Till busshållplats

18 min Till Göteborgs Centralstation

Parkering Finns i området

Styr och Ställ Finns inne på Sahlgrenskaområdet

26 km Till Landvetter Flygplats

15min Till Linnégatan

4min Till närbutik

Miljöcertifiering

Vi tar vårt ansvar att utveckla fastigheter för Göteborgs framtid. Detta gör vi genom att ständigt titta på nya möjligheter att miljöcertifiera fastigheterna genom olika kvaliteter för inomhusmiljön och en förbättrad energiprestanda samt att skriva gröna hyresavtal med våra hyresgäster. För och med våra hyresgäster kan vi skapa bättre inomhusmiljöer för framtidens Göteborg.

LÄS OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE
- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Medicinareberget

Medicinareberget är höjden ovanför Sahlgrenska sjukhuset, och en central plats i det västsvenska Life Science klustret. Här samlas kompentens från akademin, vården och näringslivet som alla arbetar för att förbättra människors hälsa och livskvalitet.  

Utforska området

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/