Masthugget

Fjärde Långgatan 46

Stigberget 34:13

I slutet på Fjärde Långgatan i Masthugget ligger denna kontorsfastighet som stod klar 1969. Här uppe möts man av den härliga utsikten över Göteborgs hamninlopp. Renovering och modernisering av fastigheten har skett i flera etapper. Här erbjuds funktionella lokaler med närhet till Långgatornas stora utbud av restauranger och butiker.

Fastighet: Stigberget 34:13

Lokaltyper: Förråd, Kontor, Lager, Motion och hälsa, Restaurang, Vårdcentral

Kommun: Göteborg

Område: Masthugget

Adress: Fjärde Långgatan 46

Byggår: 1969

19 min till Landvetter flygplats

4 min till Centralstationen

5 st spårvagnar

2 st busslinjer

150 st platser i garage

Certifiering Green Building

80 m till matvaruhandel

Gym finns i området

Restaurang finns i området

1 000 m till E45

Fastigheten

Fastighetens nio våningsplan stod färdigt i närheten av Masthuggstorget 1969. Här uppe möts man av den härliga utsikten över Göteborgs hamninlopp. Renovering och modernisering av fastigheten har skett i flera etapper. 2010 skedde en stor renovering då trapphuset, lokalerna och hissarna utvecklades. Här erbjuds funktionella lokaler med närhet till Långgatornas stora utbud av restauranger och butiker.

Lokalutformning

Byggnadens nio plan består av kontorslokaler i olika storlekar, anpassade för de olika hyresgästerna.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Green Building

GreenBuilding är till för att effektivisera energianvändningen i lokaler och bostäder. Kravet är att energianvändningen minskas med 25 procent jämfört med tidigare, eller med nybyggnadskraven i Boverkets byggregler (BRR).

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Masthugget

Med arvet från hamnen 

Masthugget är en viktig del av Göteborgs stadsidentitet. Många tycker nog att stadsdelen är så mycket Göteborg som det bara kan bli. Och arvet från tiden då området var centrum för hamn och industri syns än idag på flera sätt. 

Utforska området

Omgivning

Masthugget ligger centralt vid Göta Älv, mitt emellan stadsdelarna Majorna och Linné, med ett rikt utbud av caféer, restauranger och nöjen, där MasthuggsTeatern ligger närmast till hands. Klassiska Bengans Skivbutik ligger en bit bort på Stigberget. Masthugget har en blandad bebyggelse med såväl funkis- som landshövdingehus och Masthuggstorget ligger nära till hands för en kort promenad på lunchen. Masthuggskyrkan vetter mot hamninloppet och är en välkänd siluett från hamninloppet och Norra Älvstranden på Hisingen.

Kommunikationer

200 meter från fastigheten ligger Masthuggstorget där spårvagnarna 3, 9 och 11 stannar. Vid Järntorget stannar också 1 och 6, Expressbuss Blå och 60-bussen.

E45/Oscarsleden finns närmast till hands. Sväng av vid Djurgårdsgatan, Henriksberg eller Järntorgsmotet och kör sedan mot Masthuggstorget och fastigheten.

Service

I fastigheten finns såväl mataffär som vårdcentral. Nere på Masthuggstorget och utmed Första Långgatan finns ett flertal restauranger med mat från hela världen. I närheten ligger också gym, vårdcentral och hotell. På de andra Långgatorna och deras parallellgator finns utbudet som den urbana göteborgaren söker med industrilokaler i tegel omgjorda till restauranger med hemtrevliga uteserveringar.

Parkering

Det finns 150 parkeringsplatser i varmgarage i fastigheten, adress Fjärde Långgatan 46, samt flertalet korttidsparkeringar i området.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns vid Masthuggstorget.

Närmaste Sunfleet-stationer finns på Värmlandsgatan, Masthamnsgatan och Järntorget.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/