Lilla Bommen

Lilla Bommen 8

Gullbergsvass 1:17

1992 stod fastigheten på Lilla Bommen klar. Den är en del av Guldfotens Samfällighet. Byggnaden har första parkett för att se dagens utveckling av Nya Hisingsbron, nedmonteringen av den gamla och många kontorsprojekt som kommer skapas i projekt Älvstaden. Det är Nordens största stadsutvecklingsprojekt som kommer innebära ca 45 000 nya arbetsplatser för göteborgarna.

Fastighet: Gullbergsvass 1:17

Lokaltyper: Kontor

Kommun: Göteborg

Område: Lilla Bommen

Adress: Lilla Bommen 8

Byggår: 1992

19 min till Landvetter flygplats

2 min till Centralstationen

11 st spårvagnar

25 st busslinjer

27 st platser i garage

Certifiering BREEAM Good

600 m till matvaruhandel

Gym finns i området

Restaurang finns i området

190 m till E45

Fastigheten

Fastigheten byggdes 1992 och är en del av Guldfotens Samfällighet. Den hyrs i sin helhet av Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. Den har första parkett för att se dagens utveckling av nya Hisingsbron och nedmonteringen av Göta Älv-bron. Älvstaden är Nordens största stadsutvecklingsprojekt och kommer innebära ca 45.000 nya arbetsplatser.

Lokalutformning

Fastigheten är byggd i 8 våningsplan där varje plan är utformat för öppna ytor och landskapskontor. I bottenplan finns det en reception och väntsal kopplade till hyresgästerna.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
5400 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Good

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Lilla Bommen

Gå på operan och drick champagne, eller ät en glass och titta på båtarna. Paddla kajak på lunchen eller ta en springtur längs Suckarnas kaj. Läget mitt i city och samtidigt alldeles nere vid vattnet ger hela spannet av upplevelser. Lilla Bommen är helt enkelt exklusivt på bästa sätt. 

Utforska området

Omgivning

Lilla Bommen är ett av Göteborgs bästa kontorslägen med omedelbar närhet till kommunikationer, centrum och Göta Älv. Området ingår i Stadsbyggnadskontorets långsiktiga tillväxtplan för Göteborg och anses utgöra den största resursen på älvens södra sida där de centrala delarna kan växa och utvecklas. Målet är att skapa 45.000 nya arbetsplatser och 25.000 nya lägenheter utmed Älvstaden. Fastigheten ansluter till det mysiga Lilla Bommens torg där flera älvsnära verksamheter finns i de gamla fiskebodarna. Härifrån avgår också Älvfärjorna vidare mot Göteborgs olika angöringar.

Kommunikationer

Inom 600 meter från fastigheten finns Nils Ericson-terminalen, Göteborgs centralstation, Lilla Bommen och Nordstan som en stor gemensam knutpunkt för hela Göteborgs kollektivtrafik.

Fastigheten ligger i närheten av E45:an. Sväng av vid Götatunnelns östra entré och kör sedan mot Lilla Bommen.

Service

En kort promenad bort ligger Göteborg Centrum och Nordstan med sitt rika utbud av butiker, restauranger och övrig service. Flera lunchrestauranger och caféer finns i direkt närhet till fastigheten.

Parkering

Det finns 27 garageplatser i fastigheten.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns på Lilla Bommens torg och vid Läppstiftets entré.

Närmaste Sunfleet-station finns på parkeringen utanför Läppstiftet.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/