Projekt Högsbo

Bostäder bland industrierna – Södra Änggården

”Ett av Sveriges mest spännande områden vad gäller utveckling, inflyttning och framtidspotential.” Så har Högsbo blivit omnämnt i media sedan tidigare och det går att förstå. Flera projekt står i startgroparna med nya lägenheter, Stadens bostadssatsning inför 400-årsjubileet BoStad2021 har flera nybyggnationer på Dag Hammarskjöldsledens båda sidor där leden själv inom några år kan ha ersatts av en boulevard likt Linnégatan och Göteborgs centrala gator.

Södra Änggården är Platzer bidrag till stadsutvecklingen av Högsbo. Här planeras det för ca 2300 lägenheter där Magnus Månsson fastigheter kommer bygga hyresrätter i den nya stadsdelens södra entré och Bonava, Hökerum Bygg, PEAB och Skanska kommer bygga bostadsrätter. Södra Änggården går under visionen ”ett skönare stadsliv”.

Och det är lätt att förstå att det skönare stadslivet kan finnas i Södra Änggården. Änggårdsbergens vilda naturreservat ligger diktan mot områdes östra sida, Askims, Näsets och Saltholmens salta bad ligger på en skön cykelturs avstånd, promenaden till Botaniska och Slottsskogen är aldrig långt borta och det framgångsrika handelsområdena Köpcenter 421, Frölunda Torg och Sisjön når man inom några minuter.

Södra Änggården ligger i mitten av dessa utmärkande Göteborgsplatser där vi är med och stadsutvecklar, eller genomgår ett omtag med hur området ska komma att användas i framtiden.

Vad händer med industrierna i Högsbo? Framförallt så kan vi se jämförelsen med Högsbo industriområdes historia, varför de en gång flyttade hit. Under 60-talet ville många industriföretag flytta ut från centrum för att kunna sammanföra administrationen och produktionen i samma lokaler. Detta medförde också mer plats i centrum till bostäder och renodlade kontor. Nu pågår samma utveckling igen. Högsbo blir bostadsområden blandat med handel och kontor och industrierna flyttar längre ut mot stadens gränser. Arendal och Torslanda i väster, Jolen och Kållered köpstad i söder, Mölnlycke i öster och Bäckebol i norr. För att nämna några.

Letar du lokal i området?

Kontakta oss