Lediga lokaler Högsbo

I utvecklingens spår kommer nya lösningar

Platzer har sedan början av 2010-talet ägt och förvaltat fastigheter i Högsbo. Här såg vi möjligheten att expandera vårt ägande i Högsbo och erbjuda nya lediga lokaler för hyresgäster som vill förändra sina lokalbehov. I Högsbos lokaler har vi sett många häftiga företagsresor där små och stora företag har nått sina kundgrupper från Högsbos centrala läge.

När Göteborgs centrala industrier på 60-talet behövde expandera valdes Högsbos gröna ängar som det perfekta läget. Nya lokalutformningar, där kontor och lager ligger nära varandra, eftersöktes. Arbetssättet där idéerna och produktionen sammansluts i samma lokaler blev det nya i Högsbo.

Högsbos framtid går nu i en annan riktning. Det Högsbo, som tidigare var en stabil grundplåt i Göteborgs industri, planeras för att bli många göteborgares framtida hem. Utformningen av de lediga lokalerna som finns i Högsbo upplevs omoderna för den nya tidens företag. Kombinationen av mindre kontor och lagerlokaler eftersöks inte av marknaden. Utvecklingsplanerna har sedan flera år tillbaka varit att ersätta 60-talsbyggnaderna med lägenheter i det centrala läget som Högsbo är.

På Dag Hammarskjölds östra sida finns planer för flera bostadsområden. Platzer är delaktiga i Södra Änggården där visionen är att skapa ett skönare stadsliv för personerna som köper en av de ca 2300 lägenheterna som kommer byggas fram till 2025. Flera av byggnaderna rivs och ersätts av kvartershus i ett attraktivt läge med staden och havet på optimala avstånd.

I framtiden kan även Dag Hammarskjöldsleden förändras till en stadsboulevard där nybyggda bostäder växer fram på ledens flanker där spårvagnen en dag passerar från Marklandsgatan ner mot Sisjön.

Letar du lokal i området?

Kontakta oss