Högsbo

Olof Asklunds gata 6

Högsbo 2:1

Det här är en modern kontorsfastighet på ett av Högsbos bästa lägen utmed Olof Asklunds gata. Byggnaden har nära anknytning till Änggårdsbergen och det framtida bostadsområdet Södra Änggården som kommer byggas här.

Fastighet: Högsbo 2:1

Lokaltyper: Förråd, Kontor

Kommun: Göteborg

Område: Högsbo

Adress: Olof Asklunds gata 6

Byggår: 1991

23 min till Landvetter flygplats

9 min till Centralstationen

2 st busslinjer

600 m till Dag Hammarskjöldsleden

153 st platser i garage

700 m till matvaruhandel

Restaurang finns i området

Gym finns i området

2 100 m till Köpcenter 421

550 m till Änggårdsbergen

Fastigheten

Det här är en modern kontorsfastighet på ett av områdets bästa lägen utmed Olof Asklunds gata. Byggnaden har nära anknytning till Änggårdsbergen och det framtida bostadsområdet Södra Änggården som kommer byggas mellan A Odners gata och J A Wettergrens gata.

Lokalutformning

Det här är en av de nyaste fastigheterna i Högsbo vilket gör att standarden generellt är annorlunda och bättre än 60-talsfastigheterna i Högsbo Industriområde. Här finns en mix av cellkontor och öppna landskap med små förråd i anslutning till varmgaraget som är i källarplan.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
444 m²
Kontor
1500 m²
Kontor
750 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Green Building

GreenBuilding är till för att effektivisera energianvändningen i lokaler och bostäder. Kravet är att energianvändningen minskas med 25 procent jämfört med tidigare, eller med nybyggnadskraven i Boverkets byggregler (BRR).

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Högsbo

Ett av norra Europas största industrikluster kommer att förvandlas till en blomstrande område med bostäder, handel och kontor. Området kommer att byta skepnad och är ett av de större utvecklingsområdena i Göteborg. Södra Änggården på Dag Hammarskjöldsledens östra sida kommer att vara först ut.

Utforska området

Omgivning

Norra Högsbo Industriområde är ett av Norra Europas största kluster av industriverksamheter där drygt 1000 verksamma företag huserar. Historiskt har området varit odlingsmarker men när Göteborgs centrala industrier under 60-talet behövde omlokalisera sig byggdes nuvarande struktur upp. Numera är de stora landmärkena i området Pågens fabrik, Kahls kaffefabrik och Köpcenter 421 och kommer i framtiden att inkluderas i en av Göteborgs största bostadsbyggnationer då Dag Hammarsköldsleden kan komma att förändras till en boulevard som en förlängning av Linnegatan med bostäder och utökad kollektivtrafik. Här kommer också bostadsområdet Södra Änggården att växa upp med färdigställd byggnation 2025.

Kommunikationer

200 meter från byggnadens framsida ligger busshållplatserna J A Wettergrens gata och Olof Asklunds gata där bussarna 82 och 758 tar resenärer vidare till knutpunkterna Marklandsgatan, Radiomotet, Frölunda torg, Mölndals station och Heden.

Service

I området finns lunchrestauranger och önskas ett större utbud tar du dig snabbt med bil till Sisjöns handelsområde, Köpcenter 421 och Frölunda torg. Närmaste café finns i Erikshjälpens lokaler som har öppet samma tider som butiken. Där finns också Johnséns konditori med bakluckeförsäljning. Träningsverket finns på gångavstånd för gymträning.

Parkering

68 parkeringsplatser i varmgarage och 56 i kallgarage samt 29 platser utmed fastigheten.

Allmänt

Närmaste Sunfleet-station finns vid Marconimotet.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/