Högsbo

Olof Asklunds gata 14

Högsbo 3:9

Fastigheten byggdes 1964 och är belägen i Norra Högsbo Industriområde, ett av norra Europas största kluster av industriverksamheter. Fastigheten är en del av tredje etappen i bostadsområdet Södra Änggården och beräknas stå klar för inflyttning 2023.

Fastighet: Högsbo 3:9

Lokaltyper: Förråd, Kontor, Lager

Kommun: Göteborg

Område: Högsbo

Adress: Olof Asklunds gata 14

Byggår: 1964

23 min till Landvetter flygplats

9 min till Centralstationen

2 st busslinjer

600 m till Dag Hammarskjöldsleden

Parkering utanför byggnaden

700 m till matvaruhandel

Restaurang finns i området

Gym finns i området

2 100 m till Köpcenter 421

550 m till Änggårdsbergen

Fastigheten

Fastigheten byggdes 1964 och är belägen i Norra Högsbo Industriområde, ett av norra Europas största kluster av industriverksamheter. Fastigheten är en del av tredje etappen i bostadsområdet Södra Änggården och beräknas stå klar för inflyttning 2023.

Lokalutformning

När fastigheten byggdes skapades den som en klassisk 70-tals industribyggnad – högt i tak, mycket fönster och tegel. Idag används fastigheten till kontor istället men med samma attribut som grundutförandet.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
250 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Green Building

GreenBuilding är till för att effektivisera energianvändningen i lokaler och bostäder. Kravet är att energianvändningen minskas med 25 procent jämfört med tidigare, eller med nybyggnadskraven i Boverkets byggregler (BRR).

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Högsbo

Ett av norra Europas största industrikluster kommer att förvandlas till en blomstrande område med bostäder, handel och kontor. Området kommer att byta skepnad och är ett av de större utvecklingsområdena i Göteborg. Södra Änggården på Dag Hammarskjöldsledens östra sida kommer att vara först ut.

Utforska området

Omgivning

Norra Högsbo Industriområde är ett av Norra Europas största kluster av industriverksamheter där drygt 1000 verksamma företag huserar. Historiskt har området varit odlingsmarker men när Göteborgs centrala industrier under 60-talet behövde omlokalisera sig byggdes nuvarande struktur upp. Numera är de stora landmärkena i området Pågens fabrik, Kahls kaffefabrik och Köpcenter 421 och kommer i framtiden att inkluderas i en av Göteborgs största bostadsbyggnationer då Dag Hammarsköldsleden kan komma att förändras till en boulevard som en förlängning av Linnegatan med bostäder och utökad kollektivtrafik. Här kommer också bostadsområdet Södra Änggården att växa upp med färdigställd byggnation 2025.

Kommunikationer

100 meter från byggnaden ligger busshållplatsen Olof Asklunds gata där bussarna 82 och 758 leder vidare till knutpunkterna Marklandsgatan, Radiomotet, Frölunda torg, Mölndals centrum och Heden.

Längs Högsbo industriområde passerar Dag Hammarskjöldsleden där man svänger av vid Marconimotet och därefter kör in på Olof Asklunds gata.

Service

Närmaste café finns i Erikshjälpens lokaler som har öppet samma tider som butiken. I området finns lunchrestauranger och önskas ett större utbud tar du dig snabbt med bil till Sisjöns handelsområde, Köpcenter 421 och Frölunda torg. I närheten finns Johnséns konditori med bakluckeförsäljning. Träningsverket finns på gångavstånd för gymträning.

Parkering

I direkt anslutning till fastigheten finns 64 parkeringsplatser inklusive korttids besöksparkering. Fler parkeringsmöjligheter finns i området.

Allmänt

Närmaste Sunfleet-station finns vid Marconimotet.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/