Högsbo

Olof Asklunds gata 11

Högsbo 1:4

Fastigheten byggdes 1980 och är belägen i Norra Högsbo Industriområde, ett av norra Europas största kluster av industriverksamheter. Fastigheten ligger vid Dag Hammarsköldsleden och kan komma att involveras i byggnationen av Dag Hammarskölds boulevard. I området kommer också bostadsområdet Södra Änggården att byggas upp som beräknas stå färdigt 2025.

Fastighet: Högsbo 1:4

Lokaltyper: Kontor, Lager

Kommun: Göteborg

Område: Högsbo

Adress: Olof Asklunds gata 11

Byggår: 1980

23 min till Landvetter flygplats

9 min till Centralstationen

2 st busslinjer

600 m till Dag Hammarskjöldsleden

Parkering utanför byggnaden

700 m till matvaruhandel

Restaurang finns i området

Gym finns i området

2 000 m till Köpcenter 421

550 m till Änggårdsbergen

Fastigheten

Fastigheten byggdes 1980 och är belägen i Norra Högsbo Industriområde, ett av norra Europas största kluster av industriverksamheter. Fastigheten ligger vid Dag Hammarsköldsleden och kan komma att involveras i byggnationen av Dag Hammarskölds boulevard. I området kommer också bostadsområdet Södra Änggården att byggas upp som beräknas stå färdigt 2025.

Lokalutformning

Fastigheten är byggd i två plan med olika verksamhetsmöjligheter på vardera plan. I bottenplan finns en butik med en yta på 120m2, mindre lager och kontor. På övre planet är det enbart kontor i mindre storlek.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Good

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Högsbo

Ett av norra Europas största industrikluster kommer att förvandlas till en blomstrande område med bostäder, handel och kontor. Området kommer att byta skepnad och är ett av de större utvecklingsområdena i Göteborg. Södra Änggården på Dag Hammarskjöldsledens östra sida kommer att vara först ut.

Utforska området

Omgivning

Norra Högsbo Industriområde är ett av Norra Europas största kluster av industriverksamheter där drygt 1000 verksamma företag huserar. Historiskt har området varit odlingsmarker men när Göteborgs centrala industrier under 60-talet behövde omlokalisera sig byggdes nuvarande struktur upp. Numera är de stora landmärkena i området Pågens fabrik, Kahls kaffefabrik och Köpcenter 421 och kommer i framtiden att inkluderas i en av Göteborgs största bostadsbyggnationer då Dag Hammarsköldsleden kan komma att förändras till en boulevard som en förlängning av Linnegatan med bostäder och utökad kollektivtrafik. Här kommer också bostadsområdet Södra Änggården att växa upp med färdigställd byggnation 2025.

Kommunikationer

200 meter från byggnaden ligger busshållplatsen J A Wettergrens gata där bussarna 82 och 758 tar en vidare till knutpunkterna Marklandsgatan, Radiomotet, Frölunda torg, Mölndals station och Heden.

Utmed Högsbo industriområde passerar Dag Hammarskjöldsleden där man svänger av vid Marconimotet och därefter kör in på Olof Asklunds gata.

Service

I området finns lunchrestauranger och önskas ett större utbud tar du dig snabbt med bil till Sisjöns handelsområde, Köpcenter 421 och Frölunda torg. Närmaste café finns i Erikshjälpens lokaler som har öppet samma tider som butiken. Där finns också Johnséns konditori med bakluckeförsäljning. Träningsverket finns på gångavstånd för gymträning.

Parkering

65 parkeringsplatser finns utanför byggnaden.

Allmänt

Närmaste Sunfleet-station finns vid Marconimotet.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/