Högsbo

J A Wettergrens gata 5

Högsbo 32:3

Utmed Dag Hammarskjöldsleden i Högsbo industriområde ligger Platzers fastighet på J A Wettergrens gata. Läget utmed leden medför ett mycket attraktivt skyltläge för verksamheterna i fastigheten. Byggnaden på J A Wettergrens gata ligger i närheten av Platzers bostadsprojekt Södra Änggården som kommer stå färdigt 2025. .

Fastighet: Högsbo 32:3

Lokaltyper: Butik, Förråd, Kontor, Lager, Parkering, Restaurang

Kommun: Göteborg

Område: Högsbo

Adress: J A Wettergrens gata 5

23 min till Landvetter flygplats

30 min till Centralstationen

2 st busslinjer

700 m till Dag Hammarskjöldsleden

180 st parkeringsplatser

800 m till matvaruhandel

Restaurang finns i byggnaden

Gym finns i området

2,1 km till Köpcenter 421

600 m till Änggårdsbergen

Fastigheten

Fastigheten på J A Wettregrens gata är belägen utmed Dag Hammarskjöldsleden i norra delen av Högsbo Industriområde. Läget utmed leden medför ett mycket bra skyltläge för verksamheterna i fastigheten.

Lokalutformning

Byggnadens kontor består i en mix av klassiskt mått – öppna landskap och cellkontor på alla plan. I källarplan finns flera förråd till hyresgästerna och på gatuplan verkar en populär lunchrestaurang. Här finns också en yrkesbutikslokal.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
600 m²
285 m²
Kontor
1585 m²
Kontor
1000 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Green Building

GreenBuilding är till för att effektivisera energianvändningen i lokaler och bostäder. Kravet är att energianvändningen minskas med 25 procent jämfört med tidigare, eller med nybyggnadskraven i Boverkets byggregler (BRR).

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Högsbo

Ett av norra Europas största industrikluster kommer att förvandlas till en blomstrande område med bostäder, handel och kontor. Området kommer att byta skepnad och är ett av de större utvecklingsområdena i Göteborg. Södra Änggården på Dag Hammarskjöldsledens östra sida kommer att vara först ut.

Utforska området

Omgivning

Norra Högsbo Industriområde är ett av Norra Europas största kluster av industriverksamheter där drygt 1000 verksamma företag huserar. Historiskt har området varit odlingsmarker men när Göteborgs centrala industrier under 60-talet behövde omlokalisera sig byggdes nuvarande struktur upp. Numera är de stora landmärkena i området Pågens fabrik, Kahls kaffefabrik och Köpcenter 421 och kommer i framtiden att inkluderas i en av Göteborgs största bostadsbyggnationer då Dag Hammarsköldsleden kan komma att förändras till en boulevard som en förlängning av Linnegatan med bostäder och utökad kollektivtrafik. Här kommer också bostadsområdet Södra Änggården att växa upp med färdigställd byggnation 2025.

Kommunikationer

Busshållplatsen J A Wettergrens gata finns precis utanför huset där bussarna 82 och 758 avgår ifrån. Härifrån tar man sig vidare till knutpunkterna Marklandsgatan, Radiomotet, Frölunda torg, Mölndals station och Heden.

Med bil svänger man av Dag Hammarsköldsleden  vid Marconimotet och kör därefter vidare mot J A Wettergrens gata på Olof Asklunds gata.

Service

I fastigheten finns en lunchrestaurang som nyttjas av hela området. Närmaste café finns i Erikshjälpens lokaler som har öppet samma tider som butiken. I området finns lunchrestauranger och önskas ett större utbud tar du dig snabbt med bil till Sisjöns handelsområde, Köpcenter 421 och Frölunda torg. I närheten finns Johnséns konditori med bakluckeförsäljning. Träningsverket finns på gångavstånd för gymträning.

Parkering

På fastighetens baksida, mot Dag Hammarskjöldsleden finns ca 180 parkeringsplatser.

Allmänt

Närmaste Sunfleet-station finns vid Marconimotet.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/