Högsbo

Gruvgatan 2

Högsbo 34:13

Byggnaden på Gruvgatan såg dagens ljus 1981 och ligger i Högsbo industriområde. Det här är en verkstadsfastighet med tillhörande kontorslokaler. Platzer är delägare i fastigheten tillsammans med Wallenstam. I närheten kommer Platzer bostadsprojekt Södra Änggården att stå klart 2025.

Fastighet: Högsbo 34:13

Lokaltyper: Förråd, Industri, Kontor, Lager

Kommun: Göteborg

Område: Högsbo

Adress: Gruvgatan 2

Byggår: 1981

23 min till Landvetter flygplats

9 min till Centralstationen

2 st busslinjer

650 m till Dag Hammarskjöldsleden

Parkering utanför byggnaden

700 m till matvaruhandel

Restaurang finns i området

Gym finns i området

2 100 m till Köpcenter 421

400 m till Änggårdsbergen

Fastigheten

Fastigheten byggdes 1981 och är idag en verkstadsfastighet med tillhörande kontorslokaler. Platzer är delägare i fastigheten tillsammans med Wallenstam.

Lokalutformning

Fastigheten består till största del av en verkstad, idag utformad för bilar. På ena kortsidan finns små kontor och på gården står en lagerbyggnad.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Miljöcertifiering

Vi tar vårt ansvar att utveckla fastigheter för Göteborgs framtid. Detta gör vi genom att ständigt titta på nya möjligheter att miljöcertifiera fastigheterna genom olika kvaliteter för inomhusmiljön och en förbättrad energiprestanda. Tillsammans för och med våra hyresgäster kan vi skapa bättre inomhusmiljöer.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Högsbo

Ett av norra Europas största industrikluster kommer att förvandlas till en blomstrande område med bostäder, handel och kontor. Området kommer att byta skepnad och är ett av de större utvecklingsområdena i Göteborg. Södra Änggården på Dag Hammarskjöldsledens östra sida kommer att vara först ut.

Utforska området

Omgivning

Norra Högsbo Industriområde är ett av Norra Europas största kluster av industriverksamheter där drygt 1000 verksamma företag huserar. Historiskt har området varit odlingsmarker men när Göteborgs centrala industrier under 60-talet behövde omlokalisera sig byggdes nuvarande struktur upp. Numera är de stora landmärkena i området Pågens fabrik, Kahls kaffefabrik och Köpcenter 421 och kommer i framtiden att inkluderas i en av Göteborgs största bostadsbyggnationer då Dag Hammarsköldsleden kan komma att förändras till en boulevard som en förlängning av Linnegatan med bostäder och utökad kollektivtrafik. Här kommer också bostadsområdet Södra Änggården att växa upp med färdigställd byggnation 2025.

Kommunikationer

50 meter från fastigheten ligger busshållplatsen J A Wettergrens gata där bussarna 82 och 758 avgår ifrån vidare mot knutpunkterna Marklandsgatan, Radiomotet, Frölunda torg, Mölndals station och Heden.

Med bil åker du på Dag Hammarsköldsleden som passerar Högsbo. Sväng av vid Marconimotet och sedan vidare på Olof Asklunds gata.

Service

I området finns lunchrestauranger och önskas ett större utbud tar du dig snabbt med bil till Sisjöns handelsområde, Köpcenter 421 och Frölunda torg. Närmaste café finns i Erikshjälpens lokaler som har öppet samma tider som butiken. Där finns också Johnséns konditori med bakluckeförsäljning. Träningsverket finns på gångavstånd för gymträning.

Allmänt

Närmaste Sunfleet-station finns vid Marconimotet.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/