Gårda

Drakegatan 6

Gårda 16:17

Ett av de stora riktmärkena på Göteborgs himmel. Byggnadens 16 våningar blev färdigbyggt 1989 och är Göteborgs 11:e högsta byggnad. Huset inkluderar kontorsplan samt ett gemensamt konferensplan med takterrass på översta plan. Härifrån ser man Ullevis gröna plan och dess stora konserter under sommaren.

Byggnaden på Drakegatan kommer bli en del av vår projektutveckling Kineum och byggs ihop med den nya byggnaden.

LÄS MER om projektet Kineum på kineum.se

 

Fastighet: Gårda 16:17

Lokaltyper: Förråd, Garage, Kontor

Kommun: Göteborg

Område: Gårda

Adress: Drakegatan 6

Byggår: 1989, 2022

20 min till Landvetter flygplats

10 min till Centralstationen

6 st spårvagnar

1 st busslinjer

255 st platser i garage

Gym finns i området

Restaurang finns i området

1 000 m till matvaruhandel

900 m till Lisebergs station

200 m till E6/E20

Fastigheten

Fastigheten är ett av Göteborgs stora riktmärken och är lokaliserad utmed E6:an i Gårda. Fastighetens 16 våningar byggdes klart 1989 och är Göteborgs 11:e högsta byggnad. På översta planet finns ett gemensamt konferensplan med utsikt över Ullevis gröna plan. Därifrån kan man också se de stora konserterna under sommaren. Fastigheten kommer bli en del av Kineum och sammanflätas med den nya byggnaden.

Lokalutformning

Höghuset har 16 våningar med en konferensvåning med tillhörande takterrass på översta planet för husets hyresgäster. Resterande plan är anpassade för kontorsverksamhet i olika storlekar. Till fastigheten hör ett parkeringsgarage längst in på Drakegatan.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
960 m²
Kontor
218 m²
Kontor
440 m²
Kontor
920 m²
Kontor
920 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Green Building

GreenBuilding är till för att effektivisera energianvändningen i lokaler och bostäder. Kravet är att energianvändningen minskas med 25 procent jämfört med tidigare, eller med nybyggnadskraven i Boverkets byggregler (BRR).

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Gårda

Ett par minuter från Göteborgs centrum ligger Gårda - området där klassisk industrihistoria och arbetarkvarter står axel mot axel med entreprenörer, innovatörer och kunskapsföretag. Idag står Gårda i startgroparna inför ett stort utvecklingssprång. Vi på Platzer har bestämt oss för att driva på Gårdas resa genom att utveckla två nya kontorshus.

Utforska området

Omgivning

Gårda är utpekat som ett av Göteborg Stads utvecklingsområden där kontorsfastigheter kommer varieras med lokal handel och bostäder. Redan nu har tusentals lägenheter byggts utmed ån i Norra Gårda och nästkommande projekt fokuseras på kontorsfastigheter på vardera sida av Ullevigatan. Platzer är högst delaktiga här med byggnationerna av Gårda Vesta på Vestagatan och Kineum på Drakegatan. Dessa två, tillsammans med fler skyskrapor, kommer förgylla södra Göteborg nya skyline. I Gårda sitter framförallt företag inom IT och konsultverksamheter som kommer att kompletteras med nya spännande företag i Gårdas framtidens bebyggelse.

Kommunikationer

Ullevi Norra är närmaste hållplatsen där spårvagnarna 1, 3, 6 och 8 stannar samt 60-bussen. Närmaste Styr och Ställ finns på Dämmeplatsen i närheten av Drakegatan. Längst nere i Gårda stannar också pendeltågen mot Kungsbacka och Borås på Lisebergs station.

Fastigheten är placerad precis vid Gårdamotets avfart från E6/E20.

Service

Gårda har flertalet mindre restauranger influerade från världens alla hörn som blandas med hotell och mathandel vid Focus-huset. I Gårda finns flera av de stora gymkedjorna på gångavstånd tillsammans med Klätterfabriken och Valhallabadet.

Parkering

I fastigheten finns ett varmgarage med 255 parkeringsplatser.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns på Dämmeplatsen och Gårdatorget.

I närheten finns tre Sunfleet-stationer: Ceresgaraget, Gårdavägen och Johan på Gårdas gata.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/