Projekt Gamlestaden

Gamlestans nya riktmärke är starten för utvecklingen

Sedan SKF skapade sitt Gamlestaden-imperium har det inte skett mycket nybyggnation i Gamlestaden. Förrän nu. Göteborgs Stad har benämnt Gamlestaden som ett av sina utvecklingsområden och som porten mellan Angered, Kviberg och Bergsjön och Göteborgs centrum så vet man att det finns en stor potential i Gamlestaden.

Först ut på Säveåns norra strandkant är landmärket Gamlestads torg som står klart augusti 2018 med Västtrafiks resecenter i bottenplan, kontor i 17-våningarhuset och konferensvåningar. I det mindre huset på torget etablerar sig Berättarministeriet och ett världslitteraturbibliotek. I samma etapp byggs lägenheter i nyproduktion utmed Säveån och därefter också i Gamlestadens Fabriker. I nästkommande projekt i Gamlestaden kommer tågnätet att byggas ut, hotell att skapas bakom Gamlestads torg och fler kontorsprojekt och nybyggnationer i Gamlestaden, från Gamlestads torg utmed Artellerigatan. Tanken från stadens politiker är också att ta bort dagens befintliga viadukt som tar upp stora markområden som sedan kan bli nyproducerade kontorslokaler och bostäder.

Platzers roll i Gamlestadens utveckling är både som förvaltare och stadsutvecklare. Flera kontorsprojekt både i Gamlestadens Fabriker och i Bagaregården planeras som kommer sätta Gamlestaden på kartan som ett urbant område med industrisjäl.

Letar du lokal i området?

Kontakta oss