Gamlestaden

Utforskaren, Gamlestadsvägen 2

Olskroken 18:7

Nu släpper vi Utforskaren – det första nyproducerade kontoret i Gamlestadens Fabriker på över 100 år!

När Gamlestadens Fabriker går in i en nya era är det kvarteret Utforskaren som är först ut. Här byggs 5 580 kvm nya kontorslokaler som beräknas så färdiga för inflytt i början av 2025.

Lediga kontorslokaler i Utforskaren: 

Fastighet: Olskroken 18:7

Lokaltyper: Kontor

Kommun: Göteborg

Område: Gamlestaden

Adress: Utforskaren, Gamlestadsvägen 2

Byggår: 2022

P-hus i huset

6 st spårvagnslinjer

P-hus för cykel

Bilpool och laddstationer i huset

18 min till Landvetter

5 min till Centralstationen

650 m till E6/E20

Restaurang finns i området

Fastigheten

Ett färdigt interiört koncept

Inredningen i Utforskaren ger ett industriellt men samtidigt ombonat uttryck. Här får de rena materialen dominera. Svarta innertak och stora studiofönster sätter scenen och kan kompletteras med textilgolv som sätter tydlig prägel på lokalen.

Nya Gamlestadens Fabriker. Utforskaren är fastigheten längst till vänster i bild.

En modern mobilitetshubb

Förutom kontor blir Utforskaren en mobilitetshubb för hela området. Här etableras ett parkeringshus med elbilsladdning och bilpool. Ett stenkast bort ligger Gamlestadens Torg – en av Göteborgs största knutpunkter. Här går flertalet buss- och spårvagnslinjer, och Centralstationen är bara 6 minuter bort.

Servicenav med mataffär och butiker

Utforskaren kommer att utgöra servicenavet i området, med livsmedelsbutik i entréplanet, och butiker som vetter ut mot det lilla torget.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Excellent

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Gamlestaden

Mycket är intressant och spännande med Gamlestaden, men det kanske mest utmärkande med stadsdelen är blandningen av gammalt och nytt, fint och fullt och alla spännande möten och kontraster det ger upphov till. Resultatet är en utmärkt grogrund för innovation: Gamlestaden tycks ha det som krävs för att stora idéer ska födas.  Idag för vi vidare det framgångsrika och innovativa arvet och ger plats för små och stora nyfikna företag inom de kreativa näringarna.

Utforska området

Omgivning

Gamlestadens Fabriker ska bli Göteborgs mest kreativa plats att arbeta på.

I området finns redan några av Göteborgs bästa restauranger och caféer, perfekt för lunchen eller aw:n. Här sitter dessutom några av stans mest innovativa företag inom food tech, mode och kultur. Det är Gamlestadens Fabriker – en mötesplats för nyfikna entreprenörer, mitt i skärningspunkten mellan gammalt och nytt, city och förort, på platsen där Göteborg en gång föddes.

Läs mer om Gamlestadens Fabriker här.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/