Gamlestaden

Gamlestadsvägen 3

Bagaregården 17:26

I Gamlestaden finns den här fastigheten med tillhörande sex byggnader. Den började bebyggas under 40-talet och har sedan successivt blivit större fram till 2010. I lokalerna varieras moderna kontor med praktiska lager- och förrådsytor. Gamlestaden är utpekat som ett av Göteborg Stads tillväxtområden där kontor och bostäder kommer varieras med hotell och annan service. Den första byggnationen är Platzers Gamlestads torg som stod färdig 2018.

Fastighet: Bagaregården 17:26

Lokaltyper: Förråd, Garage, Kontor, Lager

Kommun: Göteborg

Område: Gamlestaden

Adress: Gamlestadsvägen 3

Byggår: 1940-2010

18 min till Landvetter flygplats

5 min till Centralstationen

6 st spårvagnar

4 st busslinjer

3 st Tåg

1 000 m till matvaruhandel

Gym finns i området

Restaurang finns i området

450st parkeringsplatser

650 m till E6/E20

Fastigheten

I Gamlestaden finns den här fastigheten med tillhörande sex byggnader. Den började bebyggas under 40-talet och har sedan successivt blivit tillbyggd fram till 2010. I lokalerna varieras moderna kontor med praktiska lager- och förrådsytor. Gamlestaden är utpekat som ett av Göteborg Stads tillväxtområden där kontor och bostäder kommer varieras med hotell och annan service. Den första byggnationen är Platzers Gamlestads torg som stod färdig 2018.

Lokalutformning

Byggnaderna har olika karaktär och utformning. Framförallt finns här stora kontorslandskap som varieras med mindre kontorsrum och mötesfaciliteter. I de lägre byggnaderna är lager och verkstäder vanliga. Lunchrestaurangen Kockens Hörna finns i fastigheten.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
250 m²
Kontor
69 m²
Kontor
175 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Green Building

GreenBuilding är till för att effektivisera energianvändningen i lokaler och bostäder. Kravet är att energianvändningen minskas med 25 procent jämfört med tidigare, eller med nybyggnadskraven i Boverkets byggregler (BRR).

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Gamlestaden

Mycket är intressant och spännande med Gamlestaden, men det kanske mest utmärkande med stadsdelen är blandningen av gammalt och nytt, fint och fullt och alla spännande möten och kontraster det ger upphov till. Resultatet är en utmärkt grogrund för innovation: Gamlestaden tycks ha det som krävs för att stora idéer ska födas.  Idag för vi vidare det framgångsrika och innovativa arvet och ger plats för små och stora nyfikna företag inom de kreativa näringarna.

Utforska området

Omgivning

Gamlestaden är ett av Göteborgs äldsta områden med en rik industriell historia med sockerbruk och väveri under 17- och 1800-talen. Gamlestads torg ligger 2 kilometer nordost om centrala Göteborg och har ett mycket strategiskt läge med närheten till Centralstationen och Göteborgs östra stadsdelar. Det tar endast 6 minuter med spårvagn från Göteborgs centralstation. Här rinner Säveån mot sitt utlopp i Göta Älv och landshövdingehusen i området skapar en gemytlig stadsbild.

De närmaste 10 åren kommer det att ske stora förändringar i Gamlestaden då den kommer förtätas och växa ihop med Göteborgs centrum. I närområdet etableras hotell, butiker, restauranger och bostäder, vilket skapar en modern och levande blandstad dygnets alla timmar.

Kommunikationer

På andra sidan Säveån ligger den nya kollektivtrafiksknutpunkten Gamlestads torg. Härifrån avgår spårvagnarna 4, 6, 7, 8, 9 och 11, bussarna 58, 78, 167 och 519 samt pendeltågen mellan Göteborg-Vänersborg och Göteborg-Ale. Ännu närmare finns hållplatsen Kristinedal där buss 58 och 519 stannar.

Till Gamlestaden åker man smidigt med bil. Stadsdelen ligger i direkt anslutning till de stora lederna E45, E20 och E6.

Service

Gamlestaden och Gamlestadens fabriker har tillsammans ett rikt utbud med flera lunchrestauranger, mataffär, vårdcentral, gym, konditori, salladsbarer och caféer.

Parkering

Fastigheten har ca 400 parkeringsplatser som används både som betalparkering och parkering till hyresgäster med parkeringstillstånd. Under fastigheten finns två parkeringsgarage med tillhörande 10 respektive 35 parkeringsplatser.

Allmänt

I Gamlestadens fabriker finns närmaste Sunfleet-station på Kalles väg 1.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/