Gamlestaden

Gamlestadsvägen 2

Olskroken 18:7

Gamlestadens Fabriker är ett unikt möte mellan autentisk industrihistoria och myllrande framåtanda. Området har blivit ett populärt entreprenörskvarter med verksamheter inom bland annat e-handel, tv-produktion, textildesign och inkubatorverksamhet, tack vare dess strategiska läge och unika karaktär – en industrimiljö i framtiden.

LÄS MER om utvecklingen av Gamlestadens Fabriker på gamlestadensfabriker.se

Fastighet: Olskroken 18:7

Lokaltyper: Butik, Förråd, Garage, Kontor, Lager, Motion och hälsa, Parkering, Restaurang, Showroom, Utbildning, Vårdcentral

Kommun: Göteborg

Område: Gamlestaden

Adress: Gamlestadsvägen 2

Byggår: 1733 och framåt

18 min till Landvetter flygplats

5 min till Centralstationen

6 st spårvagnar

4 st busslinjer

3 st tåg

1 000 m till matvaruhandel

Gym finns i området

Restaurang finns i området

Parkering i garage och p-platser

650 m till E6/E20

Fastigheten

Gamlestadens Fabriker är ett unikt möte mellan autentisk industrihistoria och myllrande framåtanda. Området har blivit ett populärt entreprenörskvarter med verksamheter inom bland annat e-handel, tv-produktion, textildesign och inkubatorverksamhet, tack vare dess strategiska läge och unika karaktär – en industrimiljö i framtiden

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
89 m²
Kontor
415 m²
Kontor
460 m²
Lager
1090 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Miljöcertifiering

Vi tar vårt ansvar att utveckla fastigheter för Göteborgs framtid. Detta gör vi genom att ständigt titta på nya möjligheter att miljöcertifiera fastigheterna genom olika kvaliteter för inomhusmiljön och en förbättrad energiprestanda. Tillsammans för och med våra hyresgäster kan vi skapa bättre inomhusmiljöer.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Gamlestaden

Gamlestaden är precis som namnet antyder den äldsta stadsdelen i staden. Kanske också den viktigaste. Och utvecklingsplanerna är minst sagt stora. Antalet boende ska fördubblas och kvarteren kommer så småningom att växa samman med Göteborgs innerstad, som ligger några få minuters spårvagnsresa bort.

Utforska området

Omgivning

Gamlestaden är ett av kommunens fem tillväxtområden och är inne i en expansiv fas. Här reser sig nu Gamlestads torg upp ur den gamla buss- och spårvagnshållplatsen där kontor, världslitteraturhus och resecenter kommer blandas i en härlig mix. Den första etappen kommer stå klar i augusti 2018 och de närmaste åren kommer bostäder och hotell att etableras runt torget och vidare in i Gamlestaden.

Kommunikationer

På andra sidan Säveån ligger den nya kollektivtrafiksknutpunkten Gamlestads torg. Härifrån avgår spårvagnarna 4, 6, 7, 8, 9 och 11, bussarna 58, 78, 167 och 519 samt pendeltågen mellan Göteborg-Vänersborg och Göteborg-Ale.

Till Gamlestaden åker man smidigt med bil. Stadsdelen ligger i direkt anslutning till de stora lederna E45, E20 och E6.

Service

I Gamlestaden finns ett rikt utbud där lunchrestaurangerna speglar den mångfald som bor här. Specifikt i fabriksområdet finns en salladsbar, vårdcentral och en vintagebutik med möbler från olika tidsepoker. På andra sidan Gamlestadsvägen ligger Kristinedals Träningscenter med både gym och simhall. Utmed Artellerigatan finns den närmaste mataffären där man också hittar ett större utbud av lunchrestauranger, Systembolag, frisörer, konditorier och caféer.

Parkering

I Gamlestadens fabriker finns betalparkeringar och ett parkeringsgarage och på andra sidan Gamlestadsvägen finns stora parkeringsytor.

Allmänt

Närmaste Sunfleet-station finns i Gamlestadens fabriker.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/