Gamlestaden

Gamlestads torg 1

Gamlestaden 740:132

Gamlestads torg är Platzers första nyproducerade kontor i Gamlestaden. Det är också startskottet för många nybyggnationer de närmaste åren. Här flyttade de första hyresgästerna in under augusti 2018 i torgets två hus. Kollektivtrafiken är nära tillhands och torget en mötesplats för alla. Här finns kontor, konferens, Världslitteraturhuset och Västtrafiks Resecenter som varje dag tar emot tusentals resenärer till platsen där uppfinningsrikedomen går i arv.

 

Fastighet: Gamlestaden 740:132

Lokaltyper: Butik, Kontor

Kommun: Göteborg

Område: Gamlestaden

Adress: Gamlestads torg 1

Byggår: 2018

6 st spårvagnslinjer

3 st tåglinjer

6 min till Centralstationen

4 st busslinjer

Gym finns i huset

18 min till Landvetter flygplats

1 min till flera servicebutiker och apotek

Restaurang finns på torget

Parkering finns i området

1 100 m till E6/E20

Fastigheten

Gamlestads torg syns över hela Göteborg. På torget finns två byggnader – ett 16 våningar högt kontorshus med konferens och Västtrafiks Resecenter, Apoteket Express och Espresso House i gatuplan, samt Restaurangen Hyaku Sushi och träningscentret SATS på butiksplan. Det cortenfärgade huset bredvid inhyser Världslitteraturhuset, Berättarministeriet, Subway samt Pressbyrån.

Lokalutformning

Höghuset inkluderar en konferensavdelning, smarta och kreativa arbetsplatser samt Västtrafiks Resecenter, Apoteket, Hyaku Sushi samt träningscentret SATS. Här kan man dricka en kaffe från Espresso House och vänta på spårvagnen eller tåget i byggnadens stora vänthall. Även om fasaden utifrån ser tät ut är det inget man märker från insidan. Genom de helglasade fasaderna får man en 360° vy över Göteborg. Lokalerna går att dela av så att både små, medel och stora företag kan hyra in sig i Gamlestads torg.

I det låga huset möts besökaren av Subway, Pressbyrån och en vänthall till den nya spårvagnshållplatsen. Tar man trappan eller hissen upp så kommer man till husets Världslitteraturhus med tillhörande kontor för anställda och Berättarministeriet.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
245 m²
Kontor
300 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

LEED Gold

LEED Green Building Rating System bedömer byggnadens miljöprestanda utifrån områdets närmiljö, vattenanvändning, energianvändning, material och inomhusklimat. LEED värderar sina certifieringar utifrån fyra olika nivåer där Certifierad är lägst, och därefter kommer i tur och ordning Silver, Guld och Platinum.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Gamlestaden

Mycket är intressant och spännande med Gamlestaden, men det kanske mest utmärkande med stadsdelen är blandningen av gammalt och nytt, fint och fullt och alla spännande möten och kontraster det ger upphov till. Resultatet är en utmärkt grogrund för innovation: Gamlestaden tycks ha det som krävs för att stora idéer ska födas.  Idag för vi vidare det framgångsrika och innovativa arvet och ger plats för små och stora nyfikna företag inom de kreativa näringarna.

Utforska området

Omgivning

Gamlestaden är ett av Göteborgs äldsta områden med en rik industriell historia med sockerbruk och väveri under 17- och 1800-talen. Gamlestads torg ligger 2 kilometer nordost om centrala Göteborg och har ett mycket strategiskt läge med närheten till Centralstationen och Göteborgs östra stadsdelar. Det tar endast 6 minuter med spårvagn från Göteborgs centralstation. Här rinner Säveån mot sitt utlopp i Göta Älv och landshövdingehusen i området skapar en gemytlig stadsbild.

De närmaste 10 åren kommer det att ske stora förändringar i Gamlestaden då den kommer förtätas och växa ihop med Göteborgs centrum. I närområdet etableras hotell, butiker, restauranger och bostäder, vilket skapar en modern och levande blandstad dygnets alla timmar.

Kommunikationer

Den nya hållplatsen Gamlestads torg stannar precis i anknytning till fastigheten. Härifrån avgår spårvagnarna 4, 6, 7, 8, 9 och 11, buss 58, 78 och 519 samt pendeltågen mot Älvängen och Trollhättan.

Till Gamlestaden åker man smidigt med bil. Stadsdelen ligger i direkt anslutning till de stora lederna E45, E20 och E6 där man svänger av vid Parthihallsförbindelsen från E20 och Slakhusområdet från E45 och sedan vidare mot Gamlestads torg.

Service

På Gamlestads torg finns ett stort utbud av service. Här ligger Pressbyrån, Subway, Espresso House och Apoteket Express. I bottenplan finns även den populära Sushirestaurangen Hyaku Sushi samt träningscentret SATS. Ett stenkast bort, ligger Slakthusområdet och välkända stadsvineriet och restaurangen Wine Mechanics. Tvärs över Säveån hittar du Gamlestadens Fabriker och restaurangerna Hannas Salladsbar och Backyard. Här kan du även utöva Yoga eller kickboxning.

Parkering

Parkeringsplatser finns i Gamlestadens fabriker och bakom Mölnlycke Health Care. I Gamlestads torg kommer ett garage att öppnas upp när omkringliggande byggnation är färdig.

Allmänt

I Gamlestadens fabriker finns närmaste Sunfleet-station.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/