Fastigheter Gamlestaden

I Gamlestaden varieras gammalt med nytt

Gamlestaden är en av Göteborg mest intressanta stadsdelar. Under de kommande tio åren ska de gamla industrikvarteren kompletteras och utvecklas till en modern och levande stadsdel där det är nära till kollektivtrafik och centrum. Platzer är ledande i denna omvandling och äger flera stora fastigheter i området.

Gamlestadens fabriker har historiska kopplingar ändå till 1700-talet då det gamla sockerbruket och därefter väveriet hade sina storhetstider Gamlestadens fastigheter. Idag hyr bland andra hyresgäster inom entreprenörskap, butiksverksamhet, yrkeshögskola och medieföretag in sig i Gamlestadens stora fastigheter som blandas med stora lagerlokaler och bowlinghall.

Som ett av Göteborg stads utpekade utvecklingsområden ser vi positivt på att ha flera stora fastigheter i Gamlestaden. Gamlestadens fabriker är nämnt och därtill finns Bagaregården och i augusti 2018-färdigställda landmärket Gamlestads torg. På bottenplan finns exempelvis Västtrafiks resecentrum med vänthallar, biljettförsäljning och närservice. I samma byggnad kommer även Göteborgs Stads skolförvaltningar samlokaliseras. I den lägre byggnaden etableras Berättarministeriet och ett världslitteraturbibliotek.

Letar du lokal i området?

Kontakta oss