Centrum

Postgatan 5

Nordstaden 14:1

Byggnaden ligger i de mest centrala delarna av Göteborg med anor från slutet av 1800-talet. Under början av 90-talet byggdes en ny del intill den äldre byggnaden som numera utgör merparten av fastighetens yta. Fastigheten ligger inom Södra Älvstaden som benämns som Nordens största stadsutvecklingsprojekt.

Fastighet: Nordstaden 14:1

Lokaltyper: Kontor, Utbildning

Kommun: Göteborg

Område: Centrum

Adress: Postgatan 5

Byggår: 1890 och 1993

20 min till Landvetter flygplats

4 min till Centralstationen

10 st spårvagnar

8 st busslinjer

600 m till matvaruhandel

Certifiering Green Building

Restaurang finns i området

Gym finns i området

Parkering Skeppsbron/Packhusplatsen

750 m till E45

Fastigheten

Fastigheten ligger i det mest centrala delarna av Göteborg där fastigheten har en historia från slutet av 1800-talet. Under början av 90-talet byggdes en ny del intill den äldre byggnaden som numera utgör merparten av fastighetens yta. Fastigheten ligger inom Södra Älvstaden som benämns som Nordens största stadsutvecklingsprojekt.

Lokalutformning

Idag huserar tre gymnasieskolor i majoriteten av byggnaden och lokalerna är utformade efter skolmiljöer. I övrigt finns det också mindre kontorslokaler på byggnadens översta plan.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Green Building

GreenBuilding är till för att effektivisera energianvändningen i lokaler och bostäder. Kravet är att energianvändningen minskas med 25 procent jämfört med tidigare, eller med nybyggnadskraven i Boverkets byggregler (BRR).

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum

De förändringar som nu sker i Göteborgs centrala delar påverkar inte bara vardagen för folk och företag inne i city. Förändringarna är så omfattande att de kommer att skapa svallvågor i hela Göteborgsregionen. Älvstaden är ett gigantiskt projekt där vi på Platzer är en av de som står för genomförandet.

Utforska området

Omgivning

Nordstaden består till stor del av historisk bebyggelse och vacker arkitektur. Området har en unik placering med närheten till alla tjänster och aktiviteter som city erbjuder samt närhet och kontakt med vatten längs Göta Älv. Området har en spännande historia, men är framför allt, tillsammans med hela Södra Älvstaden, på väg att utvecklas till en ny dynamisk stadsdel.

Kommunikationer

200 meter från fastigheten ligger Stenpiren där spårvagnar, lokal- och expressbussar och färjorna passerar. Här finns också Stenpirens Resecenter med tillhörande vänthall.

Service

I Göteborgs mest centrala delar finns ett stort utbud av handel. Alldeles in på knuten ligger Nordstan, norra Europas största köpcentrum. I direkt närhet finns även en stor variation restauranger, caféer och övrig service.

Parkering

I direkt närhet finns flera möjligheter för lång- och korttidsparkering och 5 minuters promenad bort finns Nordstans parkeringshus med 2700 parkeringsplatser i 9 parkeringsplan. Därtill finns parkering på Packhuskajen och Skeppsbron.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns på Packhusplatsen och Stenpiren.

Närmaste Sunfleet-station finns på Packhusplatsen.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/