Centrum

Packhusplatsen 6

Nordstaden 13:12

Broströmia, som byggnaden heter, stod färdig redan 1928. Den ritades av den välkände Göteborgs-arkitekten Sven Steen. Broströmia möter besökaren med en pelarentré och en fasad gjort helt i bohusländsk granit. Invändigt med utsmyckningar som vittnar om en gammal epok. Idag hyrs hela fastigheten av Domstolsverket, Hovrätten för Västra Sverige.

Fastighet: Nordstaden 13:12

Lokaltyper: Kontor

Kommun: Göteborg

Område: Centrum

Adress: Packhusplatsen 6

Byggår: 1928

19 min till Landvetter flygplats

3 min till Centralstationen

2 st spårvagnar

6 st busslinjer

Cykelparkering vid Stenpiren

2st färjor

700 m till matvaruhandel

Restaurang finns i området

Parkering utmed kajen

750 m till E45

Fastigheten

Fastigheten, som ofta går under benämningen ”Broströmia”, stod färdig redan 1928 och ritades av arkitekt Sven Steen. Här finns generösa invändiga utsmyckningar och fasaden är av granit. En utvändig pelarentré möter besökaren när man kommer till fastigheten. Idag hyrs hela fastigheten av Domstolsverket, Hovrätten för Västra Sverige.

Lokalutformning

Vid entrén till fastigheten finns en reception och ett historiskt trapphus upp till resterande våningar. Från plan två och uppåt finns det fina väntrummet där glastaket spirar ner solljuset. Resterande rum är anpassade för Hovrätten med cellkontor och salar.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Green Building

GreenBuilding är till för att effektivisera energianvändningen i lokaler och bostäder. Kravet är att energianvändningen minskas med 25 procent jämfört med tidigare, eller med nybyggnadskraven i Boverkets byggregler (BRR).

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum

De förändringar som nu sker i Göteborgs centrala delar påverkar inte bara vardagen för folk och företag inne i city. Förändringarna är så omfattande att de kommer att skapa svallvågor i hela Göteborgsregionen. Älvstaden är ett gigantiskt projekt där vi på Platzer är en av de som står för genomförandet.

Utforska området

Omgivning

Nordstaden består till stor del av historisk bebyggelse och vacker arkitektur. Området har en unik placering med närheten till alla tjänster och aktiviteter som city erbjuder samt närhet och kontakt med vattnet längs Göta Älv. Området har en spännande historia och framtid tillsammans med Skeppsbron och Masthuggskajen. Dessa två stadsdelar kommer utvecklas till en ny dynamisk stadsdel med nya bostäder och kontor.

Kommunikationer

200 meter från Broströmia ligger Stenpiren där spårvagnar, lokal- och expressbussar och färjorna passerar. Här finns också Resecenter Stenpiren med vänthall.

Stora Badhusgatan och Västra Sjöfarten tar bilburna resenärer till fastigheten.

Service

I Göteborgs mest centrala delar finns ett stort utbud av handel. Alldeles in på knuten ligger Nordstan, norra Europas största köpcentrum. I direkt närhet finns även en stor variation restauranger, caféer och övrig service.

Parkering

I direkt närhet finns flera möjligheter för lång- och korttidsparkering och 5 minuters promenad bort finns Nordstans parkeringshus med 2700 parkeringsplatser i 9 parkeringsplan.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns på Packhusplatsen och Stenpiren.

Närmaste Sunfleet-station finns på Packhusplatsen.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/