Centrum

Masthuggstorget 3

Stigberget 34:12

Fastigheten som byggdes 1967, är något av ett landmärke vid Masthuggstorget. I slutet av 80-talet genomgick fastigheten en stor ombyggnation och därefter har renovering och modernisering skett i flera etapper. Såväl fastigheten som närområdet erbjuder servicemöjligheter i vardagen. I fastighetens bottenplan hittar du matbutik, apotek och restaurang och på Långgatorna, som ligger i anslutning, finns flertalet restauranger, butiker och all annan tänkbar service. I närheten börjar också nybyggnationen av Masthuggskajen att ta fart vilket kommer innebära både bostäder, service och kontor som en del av Södra Älvstaden.

Fastighet: Stigberget 34:12

Lokaltyper: Butik, Förråd, Garage, Kontor, Lager, Restaurang

Kommun: Göteborg

Område: Centrum

Adress: Masthuggstorget 3

Byggår: 1967

19 min till Landvetters flygplats

4 min till Centralstationen

5 st spårvagnar

2 st busslinjer

150 st platser i garage

Certifiering BREEAM Good

50 m till matvaruhandel

Gym finns i området

Restaurang finns i området

950 m till E45

Fastigheten

Fastigheten som byggdes 1967, är något av ett landmärke vid Masthuggstorget. I slutet av 80-talet genomgick fastigheten en stor ombyggnation och därefter har renovering och modernisering skett i flera etapper. Både i fastigheten och i närområdet, med Långgatorna i spetsen, återfinns ett rikt serviceutbud i form av restauranger, butiker och all annan tänkbar service. I närheten börjar också nybyggnationen av Masthuggskajen att ta fart, vilket kommer innebära både bostäder, service och kontor som en del av Södra Älvstaden.

Lokalutformning

Handelslokaler finns i bottenplan i varierad storlek och utformad för olika verksamhetsområden. Dessa kompletteras av kontorslokaler på resterande plan.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
978 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Good

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum

De förändringar som nu sker i Göteborgs centrala delar påverkar inte bara vardagen för folk och företag inne i city. Förändringarna är så omfattande att de kommer att skapa svallvågor i hela Göteborgsregionen. Älvstaden är ett gigantiskt projekt där vi på Platzer är en av de som står för genomförandet.

Utforska området

Omgivning

Masthugget ligger centralt vid Göta Älv, mitt emellan stadsdelarna Majorna och Linné, med ett rikt utbud av caféer, restauranger och nöjen, där MasthuggsTeatern ligger närmast till hands. Klassiska Bengans Skivbutik ligger en bit bort på Stigberget. Masthugget har en blandad bebyggelse med såväl funkis- som landshövdingehus och Masthuggstorget ligger nära till hands för en kort promenad på lunchen. Masthuggskyrkan vetter mot hamninloppet och är en välkänd siluett från hamninloppet och Norra Älvstranden på Hisingen.

Kommunikationer

Fastigheten ligger nära både Masthuggstorget och Järntorget med flera avgångar för spårvagnar, expressbussar och lokalbussar.

Service

I fastigheten finns apotek, Hemköp och kiosk. Nere på torget och utmed Första Långgatan finns ett flertal restauranger med mat från hela världen. I närheten ligger också gym, vårdcentral och hotell. På de andra Långgatorna och deras parallellgator finns utbudet som den urbana göteborgaren söker med industrilokaler i tegel omgjorda till restauranger med hemtrevliga uteserveringar.

Parkering

Det finns 150 parkeringsplatser i ett varmgarage samt flertalet möjligheter för kortare parkering i närområdet.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns på Masthuggstorget.

Närmaste Sunfleet-stationerna finns på Värmlandsgatan, Masthamnsgatan och Järntorget.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/