Centrum

Lilla Bommen 3

Gullbergsvass 1:1

Lilla Bommen är en välkänd plats för göteborgaren där Läppstiftet är riktmärket som alla känner till. Lilla Bommen 3 såg dagens ljus 1989 och kompletterades med en extra våning 2013. Vid Lilla Bommen finns ett flertal större aktörer som hyresgäster, ett trevligt restaurangutbud och gångavstånd till Centralstationen och Nordstans handelsutbud. Lilla Bommen ligger inom Södra Älvstaden som kommer bli en del av Nordens största stadsutvecklingsprojekt.

Fastighet: Gullbergsvass 1:1

Lokaltyper: Förråd, Garage, Kontor

Kommun: Göteborg

Område: Centrum

Adress: Lilla Bommen 3

Byggår: 1989

19 min till Landvetter flygplats

2 min till Centralstationen

11 st spårvagnar

25 st busslinjer

98 st platser i garage

Certifiering Green Building

500 m till matvaruhandel

Gym finns i området

Restaurang finns i området

200 m till E45

Fastigheten

Fastigheten på Lilla Bommen stod färdigbyggd 1989 och kompletterades med en extra våning 2013. I området finns ett flertal stora aktörer och ett trevligt restaurangutbud med gångavstånd till både Göteborgs Centralstation och handelsmöjligheterna vid Nordstan. Lilla Bommen ligger inom Södra Älvstaden som kommer bli en del av Nordens största stadsutvecklingsprojekt.

Lokalutformning

Fastigheten är utformad på klassisk 80-talsstandard med korridorer och kontorsrum på varderas sida varierat med öppna ytor för verksamheten. Lokalerna har ett spann mellan 350-12.000 kvm. Efter 2013 års ombyggnation skapades stora glaspartier mot innegården för koppla samman entréplan med innegårdens grönyta.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
488 m²
Kontor
3387 m²
Kontor
1375 m²
Kontor
574 m²
Kontor
1882 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Green Building

GreenBuilding är till för att effektivisera energianvändningen i lokaler och bostäder. Kravet är att energianvändningen minskas med 25 procent jämfört med tidigare, eller med nybyggnadskraven i Boverkets byggregler (BRR).

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum

De förändringar som nu sker i Göteborgs centrala delar påverkar inte bara vardagen för folk och företag inne i city. Förändringarna är så omfattande att de kommer att skapa svallvågor i hela Göteborgsregionen. Älvstaden är ett gigantiskt projekt där vi på Platzer är en av de som står för genomförandet.

Utforska området

Omgivning

Lilla Bommen är ett av Göteborgs bästa kontorslägen med omedelbar närhet till kommunikationer, centrum och Göta Älv. Området ingår i Stadsbyggnadskontorets långsiktiga tillväxtplan för Göteborg och anses utgöra den största resursen på älvens södra sida där de centrala delarna kan växa och utvecklas. Målet är att skapa 45.000 nya arbetsplatser och 25.000 nya lägenheter utmed Älvstaden. Fastigheten ansluter till det mysiga Lilla Bommens torg där flera älvsnära verksamheter finns i de gamla fiskebodarna. Härifrån avgår också Älvfärjorna vidare mot Göteborgs olika angöringar.

Kommunikationer

Nils Ericson-terminalen, Göteborgs centralstation, Lilla Bommen och Nordstan finns alla inom 600 meters gångväg.

E45-an passerar precis utanför fastigheten. Sväng av vid Götatunnelns östra entré och kör mot Lilla Bommen.

 

Service

Flera lunchrestauranger och caféer finns i direkt närhet till fastigheten. En kort promenad bort ligger Göteborg Centrum och Nordstan med sitt stora utbud av butiker, restauranger och övrig service.

Parkering

98 parkeringsplatser finns i källarplanets garage samt P-arken och parkeringen under bron.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns på Lilla Bommens torg.

Närmaste Sunfleet-station finns på parkeringen utanför Läppstiftet.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/