Centrum

Kämpegatan 3-7

Gullbergsvass 5:10

På Kämpegatan i Lilla Bommen, precis intill Göta älv, står denna tvillingbyggnad som uppfördes 1988. Under 2018/2019 genomgick huset en omfattande utveckling, renovering och ombyggnation som du kan läsa mer om i artikeln ”En total omvandling – huset står nu redo för framtiden”. Varje våningsplan har en entrédel som är öppen mot den inglasade ljusgården med utsikt över Göta älv. Ljusgården och bottenplanet inbjuder till umgänge. Nu finns också ett extra våningsplan med takterrass. Lilla Bommen ligger inom Älvstaden – Nordens största stadsutvecklingsprojekt – där Göteborgs Centrum ska växa till dubbel storlek. Sedan 2017 har vi också vårt huvudkontor här.

Fastighet: Gullbergsvass 5:10

Lokaltyper: Förråd, Garage, Kontor

Kommun: Göteborg

Område: Centrum

Adress: Kämpegatan 3-7

Byggår: 1988

18 min till Landvetter flygplats

2 min till Centralstationen

1 st spårvagn

20 st busslinjer

74 st platser i garage

Certifiering BREEAM Good

850 m till matvaruhandel

Gym finns i området

Restaurang finns i området

550 m till E45

Fastigheten

Fastigheten är byggd 1988 och genomgick en stor fastighetsutveckling 2018/2020. Här har våra hyresgäster en avslappnande utsikt mot älven och den nya Hisingsbron. Huset består av två tvillingbyggnader med glasfasad mot älven och två ljusgårdar som ger ett spektakulärt intryck och ljusinsläpp i alla lokaler.

Fastigheten ligger inom Älvstaden – Nordens största stadsutvecklingsprojekt – där Göteborgs centrum ska växa till dubbel storlek.

Lokalutformning

Lokalerna håller en modern standard där kontorslandskap blandas med attraktiva mötesrum och stora gemensamma ytor. Stora glaspartier öppnar upp fastigheten mot Göta älv. Som besökare möts du av en ljusgård som går genom hela fastighetens fyra plan.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
1200 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Excellent

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum

De förändringar som nu sker i Göteborgs centrala delar påverkar inte bara vardagen för folk och företag inne i city. Förändringarna är så omfattande att de kommer att skapa svallvågor i hela Göteborgsregionen. Älvstaden är ett gigantiskt projekt där vi på Platzer är en av de som står för genomförandet.

Utforska området

Omgivning

Lilla Bommen ligger på ett av Göteborgs bästa kontorslägen med närhet till Göteborgs Centrum och Göta älv. Området ingår i Stadens långsiktiga tillväxtplan för Göteborg. Trafikbarriärer ska brytas och istället bli en tillgänglig stadsmiljö.

Kommunikationer

Cirka 200 meter från fastigheten ligger busshållplatsen Torsgatan som trafikeras av busslinje 59. Med 8 minuters promenad når man Göteborgs centralstation, Nils Ericson terminalen och buss- och spårvagnshållplatsen Nordstan.

Service

Det är gångavstånd till utbudet i centrala Göteborg och Nordstan. I grannfastigheten Tennet på Kilsgatan 4 finns tillgång till konferensrum och en lunchrestaurang. I närområdet finns också fler restauranger, servicebutik och caféer.

Parkering

I husets parkeringsgarage finns 96 parkeringsplatser och ett låst utrymme för cykelparkering. Besöksparkering hänvisas till den allmänna parkeringen vid älven i direkt anslutning till fastigheten.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns på Strandgatan.

Närmaste Sunfleet-station finns på besöksparkeringen utanför byggnaden.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/