Centrum

Västra Hamngatan 3

Inom Vallgraven 54:11

Mitt i centrala Göteborg ligger denna vackra byggnad som uppfördes 1889 i nyklassicistisk stil. Huset var från början huvudkontor för försäkringsbolaget SVEA. 1999 byggdes det om för det 5-stjärninga hotellet Elite Plaza Hotel, som idag hyr hela fastigheten.

Hotellet erbjuder 127 exklusiva rum, gym samt restaurangen Swea Wine & Dine, en cocktailbar och den engelska gastropuben The Bishops Arms. Trots flera ombyggnationer har byggnaden bevarats till stora dela intakt. Än idag kan man bland annat se försäkringsbolagets logotyp i det vackra entrégolvet.

 

Fastighet: Inom Vallgraven 54:11

Lokaltyper: Hotell

Kommun: Göteborg

Område: Centrum

Adress: Västra Hamngatan 3

Byggår: 1887

Cykelparkering Utanför fastigheten

Spårvagn 1 min

Buss 1 min

Restaurang Två i fastigheten

Underhållning 5 min från Göteborgsoperan

Miljöcertifiering

Vi tar vårt ansvar att utveckla fastigheter för Göteborgs framtid. Detta gör vi genom att ständigt titta på nya möjligheter att miljöcertifiera fastigheterna genom olika kvaliteter för inomhusmiljön och en förbättrad energiprestanda samt att skriva gröna hyresavtal med våra hyresgäster. För och med våra hyresgäster kan vi skapa bättre inomhusmiljöer för framtidens Göteborg.

LÄS OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE
- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum

De förändringar som nu sker i Göteborgs centrala delar påverkar inte bara vardagen för folk och företag inne i city. Förändringarna är så omfattande att de kommer att skapa svallvågor i hela Göteborgsregionen. Älvstaden är ett gigantiskt projekt där vi på Platzer är en av de som står för genomförandet.

Utforska området

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/