Centrum

Götabergsgatan 17

Lorensberg 62:1

Det här är klassiska Studenternas hus som bedrivs av Göteborgs Universitet. Här sitter historiken i väggarna där den stora salen mitt i huset verkat som lokal för middagar och banketter i studenternas regi. På andra plan finns en åhörarsal med ca 150 platser med en stor scen. Studenternas hus är bra placerat mellan Landala och Avenyn där Göteborgs evenemangsstråk finns att tillgå.

Fastighet: Lorensberg 62:1

Lokaltyper: Kontor, Utbildning

Kommun: Göteborg

Område: Centrum

Adress: Götabergsgatan 17

Byggår: 1932

16 min till Landvetters flygplats

3 min till Centralstationen

6 st spårvagnar

6 st busslinjer

Parkering utmed Geijersgatan

Certifiering BREEAM Very Good

650 m till matvaruhandel

Gym finns i området

Restaurang finns i området

1 400 m till E6/E20

Fastigheten

Fastigheten är det klassiska Studenternas Hus som bedrivs av Göteborgs universitet. Här finns historiken i väggarna där klassiska tillställningar har varit nere i markplan med middagar och banketter. På andra plan finns en åhörarsal med ca 150 platser med en stor scen. Studenternas hus ligger bra placerat mellan Landala och Avenyn där Göteborgs evenemangsstråk finns att tillgå.

Lokalutformning

I Studenternas hus finns många möjligheter för studenterna. Sittningar, åhörarsal, studierum och kontor för kårerna.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Very Good

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum

De förändringar som nu sker i Göteborgs centrala delar påverkar inte bara vardagen för folk och företag inne i city. Förändringarna är så omfattande att de kommer att skapa svallvågor i hela Göteborgsregionen. Älvstaden är ett gigantiskt projekt där vi på Platzer är en av de som står för genomförandet.

Utforska området

Omgivning

Göteborgs centrala delar har allting som en storstad behöver. Hotell, bostäder, kontor och restauranger blandas med närheten till Göteborgs universitet. Röhsska museet och Götaplatsen ligger bara några minuters promenad från Studenternas hus för den kulturintresserade.

Kommunikationer

Studenternas hus ligger mitt emellan hållplatserna Vasaplatsen och Götaplatsen. Från Vasaplatsen avgår spårvagnarna 2, 3,7 och 10 samt bussarna 16, 19 och 753. Från Götaplatsen avgår bussarna 18, 52 och 55.

Service

Med Avenyn runt knuten så vet man att det finns ett stort utbud av restauranger och butiker. Längst uppe på Kungsportsavenyn finns Göteborgs Konserthus, Stadsteatern och Konstmuseum. I huset ligger Kårkällaren som är öppen för studenter.

Parkering

På Geijersgatan finns ett antal betalparkeringar.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns på Molinsgatan och Engelbrektsgatan.

Närmaste Sunflett-station finns på Studenternas hus på Götabergsgatan.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/