Backaplan

Vågmästaregatan 1 A

Brämaregården 35:4

Fastighetens tre huskroppar är ett kontorscenter med tydlig 80-talskaraktär. Här befinner man sig mitt på en spännande och utvecklande plats mellan Kvilletorget och Hisingens största handelscentrum Backaplan.

Fastighet: Brämaregården 35:4

Lokaltyper: Kontor

Kommun: Göteborg

Område: Backaplan

Adress: Vågmästaregatan 1 A

Byggår: Omkring 1980

19 min till Landvetter flygplats

4 min till Centralstationen

4 st spårvagnar

13 st busslinjer

Parkering i intilliggande garage

Certifiering BREEAM Good

100 m till matvaruhandel

Gym i området

Restaurang i området

900 m till Lundbyleden

Fastigheten

Fastighetens tre huskroppar är ett kontorscenter med tydlig 80-talskaraktär. Här befinner man sig mitt på en spännande och utvecklande plats mellan Kvilletorget och Hisingens största handelscentrum Backaplan.

Lokalutformning

Fastigheten är utformad på ett varierat sätt. Ombyggnationen 1991 gjorde att fastigheten kunde anta olika uttryck där det idag varieras på de olika planen mellan cellkontor och öppna planlösningar.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
1000 m²
Kontor
155 m²
Kontor
815 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Good

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Backaplan

När stora delar av Hisingen är på frammarsch tänker inte Backaplan komma på efterkälken. Omkring Göteborgs näst största kollektivknutpunkt kommer ett nytt Backaplan att växa fram. Målbilden är att skapa en blandstad med nya möjligheter och nytt innehåll för framtidens behov.

Utforska området

Omgivning

Kville, där fastigheten är belägen, befinner sig i ett spännande skede. De tidigare industrilokalerna har idag ersatts av hundratals bostäder och en saluhall som har hjälpt området att utvecklas. Även intilliggande handelsområdet Backaplan kommer på sikt att utvecklas. Sammantaget ger detta en ännu större genomströmning av människor dagtid vilket kommer göra läget än mer attraktivt för handel och kontor. Den öppna mötesplatsen Kvilletorget finns i närheten där restauranger blandas med mindre butiker. I närheten finns naturområdet Brämaregården med Keillers Park och Ättestupan med Göteborgs bästa utsikt.

Kommunikationer

Byggnaden ligger i närheten av Hjalmar Brantingsplatsen. Härifrån avgår spårvagnarna 5, 6, 10 och 13 samt bussarna Grön, Svart, Rosa, 17, 18, 19, 24, 25, 37, 40, 45, 52 och 99.

Service

Vid intilliggande Kvilletorget finns matbutik, gym samt flera caféer och restauranger. Inom gångavstånd ligger Backaplan med ett stort handelsutbud samt Vågmästareplatsens nybyggda saluhall.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns i området samt i intilliggande garage.

Allmänt

Närmaste Sunfleet-station finns på Hjalmar Brantingsplatsen.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/