Arendal

Arendals Allé 1

Arendal 764:720

Industri- och logistikområdet Arendal ligger på norra Europas bästa logistikläge. Mitt emellan tre huvudstäder, två minuter från Göteborgs Hamn och 15 minuter från centrala Göteborg. Just nu står Arendal inför en spännande omvandling. I området planeras för flera nybyggnationsprojekt. Även befintliga byggnader ska omvandlas och utvecklas för att matcha marknadens efterfrågan på moderna logistik- och industrifastigheter. Området är på många sätt unikt i sitt slag. När flera liknande industriområden nära stadskärnorna omdanas till bostadsområden kommer Arendal istället att bygga vidare på sina långa tradition och fortsätta att vara ett område för några av Sveriges främsta industriexporter och logistikaktörer.

Fastighet: Arendal 764:720

Lokaltyper: Industri, Kontor, Lager, Logistik

Kommun: Göteborg

Område: Arendal

Adress: Arendals Allé 1

Byggår: 1963

15 min till Centralstationen

4 st busslinjer

2 300 m till Hisingsleden

10 min till Lindholmen

Restaurang finns i området

Gym finns i området

Hotell finns i området

Måsholmen med småbåtshamn

3 700st parkeringsplatser

6 900 m till matvaruhandel

Fastigheten

Arendal är en fastighet, men består av cirka 40 byggnader på en markareal av ca 1.6 miljoner kvadratmeter. Här finns alltifrån moderna logistik- och industribyggnader till småbutiker, kontor och restauranger. Det finns också en småbåtshamn med en trevlig brygga och ett större grönområdet med flera gång- och joggingspår.

Arendal har sin början i varvsindustrin. När cityvarven under 1950-talet inte hade kapacitet att bygga tillräckligt stora fartyg beslutade man att förlägga ett varv längre ut i Göteborgs inlopp. 1963 invigdes Arendalsvarvet, och blanda annat Skrovhallen med sin 30 meter höga takhöjd står kvar i området än idag som ett monument över varvstiden. 1989 lades varvet ner, och området har efter det varit känt som plats för företaget Volvos verksamhet. 2016 tog vi på Platzer över Arendal och har sedan dess arbetat med att utveckla området.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
1212 m²
Kontor
739 m²
Lager
2042 m²
Kontor
400 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

Miljöcertifiering

Vi tar vårt ansvar att utveckla fastigheter för Göteborgs framtid. Detta gör vi genom att ständigt titta på nya möjligheter att miljöcertifiera fastigheterna genom olika kvaliteter för inomhusmiljön och en förbättrad energiprestanda. Tillsammans för och med våra hyresgäster kan vi skapa bättre inomhusmiljöer.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Arendal

Sveriges bästa logistikläge. Det är inte bara vi som tycker det! Ta bara närheten till Skandinaviens största hamn, Torslandaverken, Lindholmens Science Park och Göteborgs innerstad och man inser snabbt att Arendal har ett perfekt läge för allt som har med produktion och logistik att göra.

Utforska området

Omgivning

Arendal har historiskt en nära relation till Göteborgs varvsindustri då många byggnader är kvar från dess storhetstid. Idag har varvet bytt fokus till fordon- och logistikindustrin dit många av företagen har kopplingar till. Den fina halvön Måsholmen ligger här med promenadstråk och utsikt över Göta Älvs utmynning. Här finns Volvo-museet med gamla klassiska årsmodeller bevarade. Drygt 10 minuter bort finns Torslanda Golfklubb med en 18-hålsbana och en kortbana. Arken Spa är ett annorlunda inslag i denna industritäta stadsdel.

Kommunikationer

På området finns flera busshållplatser – Arendal Skans, Arendals Allé, Arendal Terminal, Terminalvägen, Arendal Norra, Hamneviksvägen, Godsgatan, Arendal Portal och Synneröd. Härifrån går bussarna 32, 128, 148 och 184. Lundbyleden, Hisingsleden och Älvsborgsbron anknyter alla till Torslandavägen. Härifrån tar det bara några minuter med bil innan ankomsten till Arendal.

Service

På området finns det ett flertal lunchrestauranger, bensinstation, bilvårdsanläggning och frisörsalong. Fastigheten ligger granne med Arken Spa där hotellnätter och konferens kan bokas.

Parkering

Det finns ca 3 700 parkeringsplatser för hyresgäster och besökare.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/