Almedal

Mölndalsvägen 36

Krokslätt 149:10

Fastigheten består av två huskroppar som är sammankopplade av en trevlig ljusgård. Här inifrån har man första parketts utsikt över Mölndalsån som flyter utmed fastighetens baksida. Utanför finns en trevlig cykelväg från Mölndal hela vägen in till centrum och ett oerhört bra trafikläge för kollektivtrafiken.

Fastighet: Krokslätt 149:10

Lokaltyper: Förråd, Garage, Kontor, Parkering

Kommun: Göteborg

Område: Almedal

Adress: Mölndalsvägen 36

Byggår: 1950

1 min till Styr och ställ

2 st spårvagnar

1 st busslinje

6 min till Centralstationen

16 min till Landvetter flygplats

600 m till E6/E20

Certifiering BREEAM Very Godd

450 m till matvaruhandel

Restaurang finns i området

Gym finns i området

25st platser i garage

Fastigheten

Fastigheten är byggd under 50-60-talet och genomförde en ombyggnation 1990 då glasdelen byggdes till på fastigheten. Då tillkom också inglasade altaner och burspråk som mötesplatser till hyresgästerna. Platzer förvärvade 2014 den här och flera andra fastigheter i Almedal. I fastigheten finns ett parkeringsgarage att tillgå och 15 parkeringsplatser utmed byggnaden.

Lokalutformning

Det här är en flexibel byggnad med lokaler som kan vara både stora och små till ytan. Som ny hyresgäst kan man sammanfoga lokalerna inom ett spann på 1370-2400m2 som då anpassas efter era behov.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Very Good

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Almedal

Almedals Fabriker är en brokig väv som är allt annat än slät. Mitt i Mölndalsåns dalgång ligger ett område rikt på själ och charm. I vackra tegelbyggnader från 1800-talets spinneri- och väveriverksamhet, huserar  numera  kreativa verksamheter inom bland annat musik, filmproduktion och inredning.  

Utforska området

Omgivning

Almedal är beläget mellan Mölndal och Korsvägen med alla dess fördelar. En bra kollektivtrafik, mycket affärer, ett rikt kulturliv och nära till Göteborgs södra port. Göteborgs universitet, Svenska Mässan, Gothia Towers och Liseberg är några av de stora aktörerna som finns i närområdet. Mölndalsån är ett trevligt naturinslag i Almedal.

Kommunikationer

Hållplatsen Almedal finns precis utanför fastighetsgränsen där spårvagnarna 2 och 4 tar en vidare in mot centrala Göteborg. Här passerar också en av Göteborgs mest använda cykelvägar från Mölndal hela vägen till Göteborgs centrum.

Sväng av E6/E20 via flera avfarter. Fortsätt därefter på Mölndalsvägen tills ankomst till fastigheten.

Service

I gamla pannhuset i Almedals fabriker ligger den populära restaurangen Fabrick som har lunchservering och After Work på fredagar. Krokslätt överlag är ett expansivt område vilket återspeglas i serviceutbudet. ICA Maxi ligger 1 kilometer från fastigheten där du kan handla det mesta du behöver. Restauranger och gym ligger utmed Mölndalsvägen och vid Korsvägen hittar du Liseberg, Svenska Mässan, Gothia Towers, Världskulturmuseet och Universeum samt entrén till Göteborgs evenemangsstråk. Här omkring finns också flera stora gymkedjor.

Parkering

Parkeringsgarage i källarplan och 15 parkeringsplatser utmed fastigheten. I området finns både betalparkering och förhyrda platser.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns på Korsvägen och Carlanderplatsen.

Närmaste Sunfleet-station finns på Framnäsgatan och Lyckholms fabriker.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/