Almedal

Gamla Almedalsvägen 1

Skår 57:14

Almedals fabriker är ett industriellt område som kan jämföras med liknande områden i Stockholm, Köpenhamn och New York. Precis som på dessa platser har Almedals fabriker en rik och genuin historia som tilltalar flera innovativa företag till sina lokaler. I närheten av Almedals fabriker avgår spårvagnarna och den välanvända cykelvägen mellan Mölndal och Göteborgs centrum vilket gör fastigheten till ett utmärkt strategiskt läge för kollektivresenärer.

Fastighet: Skår 57:14

Lokaltyper: Butik, Förråd, Kontor, Lager, Parkering, Restaurang

Kommun: Göteborg

Område: Almedal

Adress: Gamla Almedalsvägen 1

Byggår: 1846/1858

3 min till styr och ställ

2 st spårvagnar

1 st busslinje

16 min till Landvetter flygplats

6 min till Centralstationen

5min till Korsvägen

600 m till E6/E20

Certifiering BREEAM Very Good

450 m till matvaruhandel

Restaurang finns i området

Gym finns i området

Parkering finns i området

Fastigheten

Almedals fabriker är ett unikt industriellt område som kan jämföras med liknande områden i Stockholm, Köpenhamn och New York. Precis som på dessa platser har Almedals fabriker en rik och genuin historia som lockar flera innovativa företag till sina lokaler. I närheten av Almedals fabriker avgår spårvagnarna och den välanvända cykelvägen mellan Mölndal och Göteborgs centrum vilket gör fastigheten till ett utmärkt strategiskt läge för kollektivresenärer.

Lokalutformning

Almedals fabriker har en unik karaktär med originaldetaljer som har bevarats – stora fönster, högt i tak, bevarade träbjälklag och fina trägolv, Dessa tillsammans skapar en luftig och genuin känsla där man som hyresgäst har möjlighet att skapa personliga kontor. Idag har Almedals fabriker samlat flera kreativa näringar som uppskattar den äldre typen av historiska lokaler med själ.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor
320 m²
Kontor
485 m²
Kontor
320 m²
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Very Good

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Almedal

Almedals Fabriker är en brokig väv som är allt annat än slät. Mitt i Mölndalsåns dalgång ligger ett område rikt på själ och charm. I vackra tegelbyggnader från 1800-talets spinneri- och väveriverksamhet, huserar  numera  kreativa verksamheter inom bland annat musik, filmproduktion och inredning.  

Utforska området

Omgivning

Almedal är beläget mellan Mölndal och Korsvägen med alla dess fördelar. En bra kollektivtrafik, mycket affärer, ett rikt kulturliv och nära till Göteborgs södra port. Göteborgs universitet, Svenska Mässan, Gothia Towers och Liseberg är några av de stora mötesplatserna som finns i närområdet. Mölndalsån är ett trevligt naturinslag i Almedal.

Kommunikationer

Buss- och spårvagnshållplatsen Almedal finns 100 meter från Almedals fabriker. Härifrån avgår spårvagn 2 och 4 samt buss 186.

E6/E20 tar dig enkelt in till Mölndalsvägen vid flera avfarter. Avfarten vid Kallebäcksmotet tar resenärer snabbt till Landvetter Flygplats. Fastigheten ligger också innanför tullarna i Göteborg.

Service

I gamla pannhuset i Almedals fabriker ligger den populära restaurangen Fabrick som har lunchservering och After Work på fredagar. Krokslätt överlag är ett expansivt område vilket återspeglas i serviceutbudet. ICA Maxi ligger 1 kilometer från fastigheten där du kan handla det mesta du behöver. Restauranger och gym ligger utmed Mölndalsvägen och vid Korsvägen hittar du Liseberg, Svenska Mässan, Gothia Towers, Världskulturmuseet och Universeum samt entrén till Göteborgs evenemangsstråk. Här omkring finns också flera stora gymkedjor.

Parkering

Det finns goda parkeringsmöjligheter i Almedal.

Allmänt

Närmaste Styr och Ställ finns vid Korsvägen och Carlanderplatsen.

Närmaste Sunfleetstation finns på Framnäsgatan och Lyckholms fabriker.

Är du hyresgäst i fastigheten?

Visa hyresgästsinformation
/