Lokaltyper: Kontor, Restaurang

Våningar: 8

Projektstart: 2019

Inflyttning: 2021

Kommun: Göteborg

Område: Skeppsbron

  • Nära Rosenlunds restaurangliv, Järntorgets kultur och Stenpirens resecentrum.

    Folklivet och uteserveringarna vid Esperantoplatsen sätter sin prägel även på den lite ruffa kajen mellan Rosenlund och Stenpiren, precis som den salta luften och doften av havet. Den brokiga hamnmiljön, där 1800-talet pråliga kontorsbyggnader samsas med kraftvärmeverk och Göteborgs första ”skyskrapa”, ger en tillåtande atmosfär som lockar många kreativa krafter. Inte så konstigt att området är populärt bland företag inom både reklam och arkitektur.

    Från Järntorgets kulturscen via Rosenlund upp mot Magasinskvarteren går ett stråk av trendkänsliga butiker, restauranger och barer. Här råder en avslappnad stadspuls hela dygnet.
    I väster skjuter snart en ny halvö ut från Masthuggskajen med tät bebyggelse som ger dynamik till platsen och bildar en fond mot väster.

Projektuthyrare
Marie Lekmark
Telefon: 031-63 11 82
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Excellent

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

Well Building

Well Building är den första byggstandarden som enbart fokuserar på hälsa och välbefinnande för människor. Certifieringen utgår från de sju områdena luft, ljus, vatten, ljud, kost, motion och välbefinnande.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Skeppsbron

Utforska området

Intresserad av att hyra lokal när projektet är färdigställt?

Skicka intresseanmälan
/