Platzer flyttar till händelsernas centrum
publicerad december 2017

Vårt nya verksamhetsbaserade kontor

I slutet av november flyttade Platzer till nya lokaler på Kämpegatan 7 i Gullbergsvass. För PlatzerNytt berättar Karin Pull, HR-chef och intern projektledare, och P-G Persson, vd på Platzer, om varför man valt att satsa på ett verksamhetsbaserat kontor och varför det nya kontoret hamnade i Gullbergsvass.

Det nya kontoret grundar sig på ett så kallat aktivitetsbaserat koncept, något som det pratats mycket om de senaste åren. På Platzer har vi valt att kalla det verksamhetsbaserat berättar Karin Pull.

-Det vi vill säga när vi kallar det verksamhetsbaserat är att vi inte går efter en färdig mall. Hela planeringen av kontoret är istället uppbyggt utifrån hur miljön bäst kan stödja den verksamhet vi bedriver, säger hon.

Förutom att stödja verksamheten har det nya kontoret har andra viktiga uppgifter. Ett fint kontor med ett attraktivt läge lockar arbetskraft i en konkurrensutsatt bransch förklarar Karin.

-Just nu är det hård konkurrens om kompetent arbetskraft inom vår bransch. Då är det klart att varje del i vårt erbjudande blir extra viktigt. Kontoret har seglat upp på listan över vad man tittar på som kandidat, säger Karin.

 

Efter ett antal större fastighetsförvärv och med flera projekt på gång runt om i Göteborg växer Platzer. Målet är att bli Göteborgs ledande fastighetsbolag. Flytten är en del i satsningen mot detta förklarar P-G Persson, vd på Platzer.

– Att bli Göteborgs ledande fastighetsbolag innebär att vi blir fler och behöver större ytor. Först tittade vi efter en lösning i vår befintliga byggnad. Men när vi inte kunde hitta någon där gick vi igenom våra områden, då kändes Gullbergsvass som rätt val inför framtiden, säger han.

Gullbergsvass är ett område i stor förändring. Arbetet med Hisingsbron är i full gång samtidigt som det byggs runt om i området. Från staden har man pekat ut Gullbergsvass som ett av områdena i vision Älvstaden. I framtiden ska 20 000 människor bo och lika många arbeta här berättar P-G.

– Vi tror på Gullbergsvass. Vårt mål med flytten var att sätta oss i ett av Göteborgs framtidsområden och det har vi lyckats med. Jag är kanske lite nördig, men något av det bästa med vår nya arbetsplats är att få se Hisingsbron växa fram utanför fönstret. Här får vi följa utvecklingen av Göteborg på första parkett, inspirerande för oss på Platzer som vill vara med och driva den utvecklingen, avslutar P-G.

Platzer flyttar till händelsernas centrum
För oss känns Gullbergsvass som helt rätt val inför framtiden, säger Platzers vd P-G Persson.

Platzer flyttar till händelsernas centrum

För oss känns Gullbergsvass som helt rätt val inför framtiden, säger Platzers vd P-G Persson.

2/6