Omilon
publicerad december 2020

I Gullbergsvass har Omilon hittat rätt

I Gullbergsvass, precis vid älven och med närhet till både centralstationen och innerstaden, ligger kontorsfastigheten Tennet. Här har flertalet företag sina lokaler där alla har tillgång till gemensamma ytor så som en ljusgård med varierande ytor för både umgänge och möten, en restaurang och flera konferensytor. En av hyresgästerna är Omilon, fd. Conscriptor/Max Manus. De är ett företag som specialiserat sig på vårddokumentation. För dem var Tennets flexibla kontorskoncept och det geografiska läget två helt avgörande faktorer i valet av lokal.

Henric Carlsson, koncernchef för Omilon.

Vi träffar Henric Carlsson, som är koncernchef för Omilon, inne i Tennets ljusgård. Företaget har specialiserat sig på vårddokumentation så som taligenkänning, röststyrning, transkribering, olika typer av AI-stöd som de levererar in till sjukvården för att skapa beslutsstöd för läkare och sköterskor. Deras kunder är regioner, olika typer av vårdgivare alltifrån de stora företagen till mindre enskilda mottagningar och de hanterar cirka 10 % av Sveriges all vårddokumentation.

Företaget är en virtuell organisation med lite drygt 200 medarbetare runtom i Skandinavien. Bolaget är byggt för att vara en virtuell organisation vilket de började med redan 2007. Även om allt sker virtuellt har man på några orter valt att ha lokaler för att kunna samlas och träffas, som här i Gullbergsvass där de haft sitt kontor sedan 2010. Här är de lite drygt 10 personer. De har även kollektivavtal som är specialdesignade för att hantera den typen av frågor som uppstår i en virtuell organisation men också mötesteknik, IT-infrastruktur, olika plattformar som de har utvecklat själva för att hantera intern IT.

På Tennet har vi hittat den perfekta kombinationen för oss, där man utöver sitt eget kontor har hela konferensdelen som är väldigt flexibel och de naturliga mötesplatserna som finns runtom i fastigheten.

På Tennet har vi hittat den perfekta kombinationen

– Utmaningen som vi haft tidigt i och med vår virtuella organisation, är svårigheten i att hitta den optimala lokalytan. Antingen är den lite för liten, eller så är den lite för stor. På Tennet har vi hittat den perfekta kombinationen för oss, där man utöver sitt eget kontor har hela konferensdelen som är väldigt flexibel och de naturliga mötesplatserna som finns runtom i fastigheten. Här kan vi ta en kopp kaffe, vi kan sätta oss ner, vi kan diskutera något projekt eller ha någon uppföljning kring något, berättar Henric.

Henric menar vidare att flexibiliteten i hur man kan nyttja de olika ytorna i fastigheten gör att man som hyresgäst får till det på ett väldigt bra sätt och att det är helt avgörande för dem. Det blir mer yteffektivt när det finns möjlighet att hyra till den extra ytan som behövs där och då.

– En vanlig dag för mig innebär mycket samtal, möten, mycket tid framför datorn. På en dag är jag runt i alla länder virtuellt, kan man säga, men det blir såklart även fysiska möten på de platser vi har våra olika verksamheter. På Tennet är jag ett antal gånger i månaden och då sitter jag gärna i ljusgården och jobbar, berättar Henric.

En viktig del i helheten menar Henric är den restaurang som finns i huset som serverar alltifrån mer traditionella rätter till sushi.

En viktig del i helheten är restaurangen

De får ofta beröm då de har möten i huset med externa parter som upplever konceptet som väldigt trevligt och välkomnande.

– När man berättar att man kan sitta och jobba ute i hela fastigheten och att man har tillgång till konferensutrymmena så tycker många att det är ett väldigt smart upplägg. Nu var vi väldigt tidiga in i den här fastigheten och det var ett väldigt nytt koncept då. Idag känns det kanske ännu mer logiskt att sätta sig i en sådan här fastighet.

En viktig del i helheten menar han också är den restaurang som finns i huset.

– Det är ett litet nav med väldigt hög kvalitet på mat. Vi använder dem så mycket vi kan med fika vid konferenser och vi går även dit och lunchar.

Jag tycker att det här är ett riktigt schysst område. Gullbergsvass har gått från att vara en lite slumrande del av staden till att bli ett högaktuellt område med mycket aktivitet, nya byggnader och en helt annan profilering än tidigare.

De olika sittgrupperna runtom i fastigheten inbjuder till umgänge och spontana möten.

Den geografiska placeringen och närheten till kommunikationer var avgörande

Att valet föll just på Gullbergsvass förklarar Henric hade mycket med den geografiska placeringen och närheten till kommunikationer att göra.

– För oss var det viktigt att vi dels hade nära till motorvägen, dels till Landvetter flygplats och självklart till centralstationen eftersom att vi har kollegor som pendlar med tåg och buss. Men vi tycker också att det är ett intressant område av den aspekten att några av våra större kunder, samt andra liknande aktörer, finns placerade här. Det gör det ännu mer rätt för oss.

Henric menar vidare att under de tio åren som företaget suttit i området har de fått se en fantastisk utveckling av området.

– Jag tycker att det här är ett riktigt schysst område. Gullbergsvass har gått från att vara en lite slumrande del av staden till att bli ett högaktuellt område med mycket aktivitet, nya byggnader och en helt annan profilering än tidigare. Det vi nu ser är ju också att Platinan växer fram, vilket kommer att profilera hela området på ett schysst sätt. Det kommer att attrahera företag som vi alla i området kommer att ha nytta av. Jag tror att det är viktigt och en smart strategi att sätta några landmärken, vilket man ju också ser på flera andra håll runtomkring i stan.

Vill du också ha ditt kontor på Tennet?
Här hittar du våra lediga lokaler i huset och området

Som hyresgäst i huset har du också tillgång till en reception för att underlätta vardagen.
Tennet konferens erbjuder alltifrån små konferensrum till en större hörsal
Tennet konferens erbjuder alltifrån små konferensrum till en större hörsal
Tennet konferens erbjuder alltifrån små konferensrum till en större hörsal
Tennet konferens erbjuder alltifrån små konferensrum till en större hörsal

Som hyresgäst i huset har du också tillgång till en reception för att underlätta vardagen.

Tennet konferens erbjuder alltifrån små konferensrum till en större hörsal

Tennet konferens erbjuder alltifrån små konferensrum till en större hörsal

Tennet konferens erbjuder alltifrån små konferensrum till en större hörsal

Tennet konferens erbjuder alltifrån små konferensrum till en större hörsal

2/6