DFDS Logistics Contracts AB
publicerad mars 2021

DFDS Logistics Contracts AB är en del av en stor koncern, det danska bolaget DFDS, som driver ett av Europas största integrerade sjöfart- och logistiknätverk. DFDS verkar i 25 nordeuropeiska länder och i Göteborg hittar vi företaget i Arendal. Vi ställde några snabba frågor till Martina Karlsson general manager på DFDS Logistics Contracts AB.

Martina Karlsson, general manager på DFDS Logistics Contracts AB. Foto: Julio Chang

Arendal och Torslanda är primelägen för logistik. Hur ser ni på DFDS Logistics Contracts AB på områdets utveckling?
Det finns en jättepotential! Från att nästan uteslutande arbeta med lossning och lassning för AB Volvo märker vi nu att andra branscher, exempelvis bygg och 3PL, är intresserade av att ha lager i området. Dels är Göteborg en industristad med bra anslutningar, men framförallt handlar det om läget nära roro- och containerhamnen. Våra kunder känner en trygghet i att transporterna blir korta till och från terminalen. Och ju mer logistik och infrastruktur som växer fram, desto mer attraktivt kommer området att bli. Hamnarna växer ju, och det är de som är navet i Göteborg.

Hur trivs ni i era lokaler?
Vi tog över en befintlig terminal med flera fastigheter, och jag tycker att Platzer är väldigt lyhörda och har gjort mycket för att förbättra terminalen. Samtidigt satsar de på att göra hela området trivsammare för oss som arbetar här med fler restauranger, träningsmöjligheter och bättre kollektivtrafik. Man känner att det är mycket på gång – bland annat byggs det nya hamn-och logistikområden i Halvorsäng och Sörred.

Arendal
Arendal är beläget i Nordens mest strategiska och byggintensiva logistikområde. Närheten till Volvo och hamnen gör området attraktivt för partners och underleverantörer till fordonsindustrin. Största hyresgäster är bolag inom Volvokoncernen eller deras underleverantörer. Bland hyresgästerna finns även DFDS, DHL, Plasman (f.d. Plastal), SSAB och Emtunga.