Upptäck Gamlestadens Fabriker

En mötesplats för nyfikna entreprenörer inom matkreation, musik och mode, film och digital utveckling. Mitt i skärningspunkten mellan gammalt och nytt, city och förort på platsen där Göteborg en gång föddes.

Göteborgs mest kreativa plats att arbeta på

Det behövs platser för drömmare och visionärer, utvecklare och kreatörer. När Gamlestadens Fabriker nu återföds är det Göteborgs rötter som spirar med nya friska blad. Här intill Säveån pulserar gamla verkstäder med nya hantverk och idéer, kreativa kök bjuder på nya smaker. Allt i en inramning av mode, musik och film på platsen där cirkulära entreprenörer får chansen att skapa hållbar tillväxt. 

Ta del av mer från Gamlestadens Fabriker på gamlestadensfabriker.se

Nu släpper vi Utforskaren – det första nyproducerade kontoret i Gamlestadens Fabriker på över 100 år! 

När Gamlestadens Fabriker går in i en nya era är det kvarteret Utforskaren som är först ut. Här byggs 5 580 kvm nya kontorslokaler som beräknas så färdiga för inflytt i början av 2025.

Läs mer om Utforskaren här

Vad händer i Gamlestadens Fabriker?

Klicka dig runt i vår interaktiva översiktskarta och se vilka fastigheter som planeras att byggas när.

Kan Gamlestaden bli för Göteborg det Shoreditch är för London eller det Kreuzberg är för Berlin? Det tror vi!

Gamlestadens Fabriker är klassisk mark för Göteborg. Här finns en stolt historia och här finns en framtid av spännande möjligheter. Vi ser potentialen. Därför arbetar vi med lust och nytänkande mot målet att skapa Göteborgs mest kreativa plats att arbeta på för visionärer och cirkulära entreprenörer.

Adress: Gamlestadsvägen 2-4

Lokaltyper: Kontor, Restaurang

Projektstart: 2022

Inflyttning: 2025

Kommun: Göteborg

Område: Gamlestaden

  • Göteborgs nya kreativa centrum för visionärer och cirkulära entreprenörer.

    Gamlestadens Fabriker är ett unikt möte mellan autentisk industrihistoria och myllrande framåtanda. Området har blivit ett populärt entreprenörskvarter med verksamheter inom bland annat e-handel, tv-produktion, textildesign och inkubatorverksamhet, tack vare dess strategiska läge och unika karaktär – en industrimiljö i framtiden.

Affärsutvecklare
Marie Teike
Telefon: 031-63 11 88
Uthyrare
Michael Albrektson
Telefon: 031-62 53 19
- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Gamlestaden

I Gamlestaden sitter utveckling och förnyelse i väggarna. Här började resorna för SKF, Volvo och Åhléns. I samma anda fortsätter nu resan, men med nya väggar och nya möjligheter. De närmaste 10 åren kommer det att ske stora förändringar i Gamlestaden. Stadsdelen kommer att förtätas och växa ihop. Större ytor för kontor, handel och bostäder kommer att skapas - en stad i staden helt enkelt.

Utforska området

Intresserad av att hyra lokal när projektet är färdigställt?

Skicka intresseanmälan
/