På första parkett i Göteborgs affärsdistrikt

Aria är  byggnaden på första parkett med utsikt mot GöteborgsOperan och vattnet i Göteborgs affärsdistrikt Lilla Bommen. Redan 2023 står huset klart efter en omsorgsfull och hållbar renovering. Då blir det mer ljus och utsikt mot vatten och grönska och ett öppet entréplan med mötesplatser, restauranger och café. Och så klart inspirerande miljöer för coworking hos Mindpark.

Aria – ett unikt läge idag. Ännu bättre imorgon.

Göteborg är mitt i en spännande omvandling. Stadsutvecklingsprojekt pågår i nästan varje stadsdel. I vattennära lägen arbetar staden tillsammans med stadsutvecklare för att göra vattnet tillgängligt för göteborgare och besökande turister.

På de flesta ställen längs Södra Älvstranden dröjer det några år innan man ostört kan möta vattnet. Undantaget är Aria. Redan 2023 står huset och dess omgivningar klart. Fullt uthyrt kommer Aria husera ca 900 arbetsplatser. Med fler kontorshus i området, och ett stort hotell som öppnar sommaren 2022 gör att området har ett flöde av människor dagtid. Närheten till operan och det härliga utelivet gör platsen levande också kvällstid.

Dessutom är Aria är inte bara nära Centralstationen. Med färjeläge precis utanför huset är Lindholmen och dess tech-kluster och Science Park en kort båttur bort.

Redo för nästa akt

När vi omvandlar fastigheten Gullbergsvass 1:1 till Aria så görs det med varsam hand och med respekt för såväl miljön som för historien. Genomgående renoveras huset till en hög standard med fokus på långsiktiga och hållbara materialval. Mot vattnet och operan öppnar vi upp fasaden för att dra största möjliga nytta av såväl utsikten som för att ge ljus och rymd till lokalerna. Trapphusen med sitt vackra stengolv och snäckformade trappa bevaras, lika så stengolven i entréplanet. Samtidigt tvättas och restaureras fasaden för att återfå sitt ursprungliga uttryck. Genom sin omvandling till Aria görs nu huset, och Lilla Bommen, redo för nästa akt och möter staden som växer ner mot vattnet.

Nu är det officiellt! Mindpark etablerar sig i Aria

Coworkingaktören Mindpark är  är sedan tidigare etablerade i södra Sverige och blev under 2019 utnämnd till den bästa coworkningaktören i Norden. För tredje året i rad är företaget dessutom finalister i Global Start up Awards som bästa coworking i Sverige. Nu kommer de till Göteborg och Aria. Mindparks reception öppnar redan februari 2023, medans övriga coworkingytor öppnar i november samma år.

-Vi kommer tillföra en kreativ dynamik till området och ta ett helhetsgrepp kring service-erbjudandet med flexibla kontorslösningar, konferens-och mötesrum, mat, receptionstjänst, event och aktiviteter, berättar Sanna Ekström,vd på Mindpark

Plats för spjutspetsar

Lilla Bommen är Göteborgs nya business district och platsen där medvetna, moderna och framåtriktade bolag behöver finnas. För det är här det händer. Nystartade bolag bubblar i coworking-kontor runt Triangelparken, och mogna etablerade bolag ståtar med egna kontor med utsikt mot älven eller över parken där det finns såväl mötesplatser som gemensamma, väderskyddade arbetsplatser utomhus.

Adress: Lilla Bommen 3

Lokaltyper: Kontor, Restaurang

Våningar: 7

Projektstart: 2020

Inflyttning: Q2 2023

Kommun: Göteborg

Område: Centrum

  • Lilla Bommen blir den stora vinnaren

    Lilla Bommen står inför en kraftig utbyggnad när centralenområdet utvecklas och staden växer ner mot vattnet. Nya Hisingsbron och nya byggnader kring brofästet skapar liv och ökad service till det redan populära området vid kajen. Med kommande stationslägen för Västlänken och nytt spårvagnsläge hamnar Lilla Bommen i ett ypperligt läge med goda kommunikationer. Sammantaget blir Lilla Bommen en av de stora vinnarna i den utveckling staden befinner sig i.

  • Coworking

    Mindpark öppnar receptionen i Arias bottenplan i början av 2023. Q4 2023 öppnar de sedan sina coworkningytor.

  • Service

    I Aria kommer det finnas tre restauranger och ett café hos Mindpark. Dessutom ligger ett av Göteborgs största shoppingstråk endast några få minuter bort.

Områdeschef
Pelle Arve
Telefon: 031-62 53 07
Uthyrare
Susanne Treutiger
Telefon: 031-63 03 38
FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Very Good

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum

Kring vallgraven finns några av Göteborgs äldsta och finaste byggnader men också Nordens största stadsutvecklingsprojekt – Södra Älvstaden. Här kommer historien att blandas med ett nytt kajstråk, nya verksamheter och stora bostadsprojekt.

Utforska området

Intresserad av att hyra lokal när projektet är färdigställt?

Skicka intresseanmälan
/