På första parkett i Göteborgs affärsdistrikt

Aria är  byggnaden på första parkett med utsikt mot GöteborgsOperan och vattnet i Göteborgs affärsdistrikt Lilla Bommen. Redan 2023 står huset klart efter en omsorgsfull och hållbar renovering. Då blir det mer ljus och utsikt mot vatten och grönska och ett öppet entréplan med mötesplatser, restauranger och café. Och så klart inspirerande miljöer för coworking hos Mindpark.

Aria - ett unikt läge idag. Ännu bättre imorgon.

Göteborg är mitt i en spännande omvandling. Stadsutvecklingsprojekt pågår i nästan varje stadsdel. I vattennära lägen arbetar staden tillsammans med stadsutvecklare för att göra vattnet tillgängligt för göteborgare och besökande turister.

På de flesta ställen längs Södra Älvstranden dröjer det några år innan man ostört kan möta vattnet. Undantaget är Aria. Redan 2023 står huset och dess omgivningar klart. Fullt uthyrt kommer Aria husera ca 900 arbetsplatser. Med fler kontorshus i området, och ett stort hotell som öppnar sommaren 2022 gör att området har ett flöde av människor dagtid. Närheten till operan och det härliga utelivet gör platsen levande också kvällstid.

Dessutom är Aria är inte bara nära Centralstationen. Med färjeläge precis utanför huset är Lindholmen och dess tech-kluster och Science Park en kort båttur bort.

Redo för nästa akt

När vi omvandlar fastigheten Gullbergsvass 1:1 till Aria så görs det med varsam hand och med respekt för såväl miljön som för historien. Genomgående renoveras huset till en hög standard med fokus på långsiktiga och hållbara materialval. Mot vattnet och operan öppnar vi upp fasaden för att dra största möjliga nytta av såväl utsikten som för att ge ljus och rymd till lokalerna. Trapphusen med sitt vackra stengolv och snäckformade trappa bevaras, lika så stengolven i entréplanet. Samtidigt tvättas och restaureras fasaden för att återfå sitt ursprungliga uttryck. Genom sin omvandling till Aria görs nu huset, och Lilla Bommen, redo för nästa akt och möter staden som växer ner mot vattnet.

Coworking i Aria

Coworkingaktören Mindpark är  är sedan tidigare etablerade i södra Sverige och blev under 2019 utnämnd till den bästa coworkningaktören i Norden. För tredje året i rad är företaget dessutom finalister i Global Start up Awards som bästa coworking i Sverige. Nu kommer de till Göteborg och Aria. Mindparks reception öppnar redan våren 2023, medans övriga coworkingytor öppnar i november samma år.

-Vi kommer tillföra en kreativ dynamik till området och ta ett helhetsgrepp kring service-erbjudandet med flexibla kontorslösningar, konferens-och mötesrum, mat, receptionstjänst, event och aktiviteter, berättar Sanna Ekström,vd på Mindpark

Varför etablera kontor i Lilla Bommen? 

Här i Lilla Bommen bubblar det av möten bland både stora och små företag. En bättre kontorsutsikt mitt i stan är svår att hitta. Vi har samlat våra tre mest uppskattade anledningar till varför Aria erbjuder Göteborgs bästa kontorsplatser.

Lugnet mitt i stan

I Lilla bommen, mitt i stan, hittar du en stadsoas av lugn. Nära till både kollektivtrafik och stadspuls omsveps du av grönska och trevliga mötesplatser. Triangelparken bjuder in till lunch och diskussioner i väderskyddade arbetsplatser utomhus. En plats för nätverkande och avkoppling. 

Business på första parkett

Lilla Bommen är Göteborgs business district där medvetna, moderna och framåtriktade bolag behöver finnas. För det är här det händer. Nystartade bolag bubblar i coworking-kontor och mogna etablerade bolag ståtar med egna kontor med utsikt mot älven eller parken. En dynamisk mötesplats med business i fokus.

Göteborgs bästa utsikt

Med en utsikt över ett böljande blå är det svårt att inte trivas. Bli inspirerad över GöteborgsOperans ståtlighet eller snegla över båtarna som lägger till i hamnen. När Lilla Bommen kliver in i ett nytt kapitel gör vi det med bravur. Havsutsikt måndag till fredag i kombination med moderna och välplanerade lokaler är svårslaget bland både kunder och medarbetare. 

Kontakt

Kontakta gärna oss för att veta mer.

Projektuthyrare
Michael Albrektson
Telefon: 031-62 53 19
Områdeschef
Pelle Arve
Telefon: 031-62 53 07

Adress : Lilla Bommen 3

Våningar: 7

Område: Lilla Bommen, Centrum

Lokaltyper: Kontor, Coworking, Restaurang, Service

Projektstart : 2020

Inflyttning : 2023

Lilla Bommen blir den stora vinnaren

Lilla Bommen står inför en kraftig utbyggnad när centralenområdet utvecklas och staden växer ner mot vattnet. Nya Hisingsbron och nya byggnader kring brofästet skapar liv och ökad service till det redan populära området vid kajen. Med kommande stationslägen för Västlänken och nytt spårvagnsläge hamnar Lilla Bommen i ett ypperligt läge med goda kommunikationer. Sammantaget blir Lilla Bommen en av de stora vinnarna i den utveckling staden befinner sig i.

Restaurang och Service

I Aria kommer det finnas tre restauranger och ett café hos Mindpark. Dessutom ligger ett av Göteborgs största shoppingstråk endast några få minuter bort.

Lediga lokaler i huset

I huset finns det lokaler från 400 till 5000 kvm.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Very Good

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Centrum, Lilla Bommen

Gå på operan och drick champagne, eller ät en glass och titta på båtarna. Paddla kajak på lunchen eller ta en springtur längs Suckarnas kaj. Läget mitt i city och samtidigt alldeles nere vid vattnet ger hela spannet av upplevelser. Lilla Bommen är helt enkelt exklusivt på bästa sätt. 

Utforska området

Intresserad av att hyra lokal när projektet är färdigställt?

Skicka intresseanmälan