På första parkett i Göteborgs affärsdistrikt

Aria är  byggnaden på första parkett med utsikt mot GöteborgsOperan och vattnet i Göteborgs affärsdistrikt Lilla Bommen. Starten  2024 står huset klart efter en omsorgsfull och hållbar renovering. Då blir det mer ljus och utsikt mot vatten och grönska och ett öppet entréplan med mötesplatser, restauranger och café. Och så klart inspirerande miljöer för coworking hos Mindpark. Nyfiken på att veta mer? Möt några av oss som sitter i, och arbetar med Aria.

“Allt du inte kan få hemma”

Glöm tanken om gamla tiders kontorsfastigheter. För oss på Platzer har det varit en självklarhet att en ny modern fastighet måste erbjuda en högre grad av service, flexibilitet och mötesplatser. Helt enkelt allt du inte kan få på ditt hemmakontor. Agneta är ansvarig förvaltare i Aria och kontaktperson för de företag som flyttar in.

I Aria erbjuds ditt företag moderna ytor med spektakulär utsikt mot vattnet mitt i centrala Göteborg. I husets entréplan kommer det att finnas flexibla arbetsplatser restaurang och servicebutik. Den välkomnande receptionen med café kommer att drivas i Minparks regi som också erbjuder konferens och coworkning.

”Vykortsvyer åt alla håll”

För Bengt Boissier och kollegorna på IT-företaget AGREAT blev flytten till Aria en fullträff. Med stora härliga fönster bjuder det nya representativa kontoret på ikoniska vykorts-vyer åt vilket håll han än tittar, berättar Bengt. Med läget intill intressanta företag, mitt i city har de all service och alla kommunikationer på nära håll.

Coworking i Aria

Söker ni en flexibel lösning på ert kontorsbehov? I Aria finns coworkingföretaget Mindpark. De är är sedan tidigare etablerade i södra Sverige och blev under 2019 utnämnd till den bästa coworkningaktören i Norden. För tredje året i rad är företaget dessutom finalister i Global Start up Awards som bästa coworking i Sverige. Deras coworkingytor öppnar i november 2023. Vill du sitta hos Mindpark?

Besök deras hemsida: mindpark.se.

Aria - ett unikt läge idag. Ännu bättre imorgon.

Göteborg är mitt i en spännande omvandling. Stadsutvecklingsprojekt pågår i nästan varje stadsdel. I vattennära lägen arbetar staden tillsammans med stadsutvecklare för att göra vattnet tillgängligt för göteborgare och besökande turister.

På de flesta ställen längs Södra Älvstranden dröjer det några år innan man ostört kan möta vattnet. Undantaget är Aria. I början av 2024 står huset och dess omgivningar klart. Fullt uthyrt kommer Aria husera ca 900 arbetsplatser. Med fler kontorshus i området, och ett stort hotell som öppnar sommaren 2022 gör att området har ett flöde av människor dagtid. Närheten till operan och det härliga utelivet gör platsen levande också kvällstid.

Dessutom är Aria är inte bara nära Centralstationen. Med färjeläge precis utanför huset är Lindholmen och dess tech-kluster och Science Park en kort båttur bort.

Redo för nästa akt

När vi omvandlar fastigheten Gullbergsvass 1:1 till Aria så görs det med varsam hand och med respekt för såväl miljön som för historien. Genomgående renoveras huset till en hög standard med fokus på långsiktiga och hållbara materialval. Mot vattnet och operan öppnar vi upp fasaden för att dra största möjliga nytta av såväl utsikten som för att ge ljus och rymd till lokalerna. Trapphusen med sitt vackra stengolv och snäckformade trappa bevaras, lika så stengolven i entréplanet. Samtidigt tvättas och restaureras fasaden för att återfå sitt ursprungliga uttryck. Genom sin omvandling till Aria görs nu huset, och Lilla Bommen, redo för nästa akt och möter staden som växer ner mot vattnet.

Kontakt

Kontakta gärna oss för att veta mer.

Projektuthyrare
Michael Albrektson
Telefon: 031-62 53 19
Områdeschef
Pelle Arve
Telefon: 031-62 53 07

Adress : Lilla Bommen 3

Våningar: 7

Område: Lilla Bommen, Centrum

Lokaltyper: Kontor, Coworking, Restaurang, Service

Projektstart : 2020

Inflyttning : 2024

Lilla Bommen blir den stora vinnaren

Lilla Bommen står inför en kraftig utbyggnad när centralenområdet utvecklas och staden växer ner mot vattnet. Nya Hisingsbron och nya byggnader kring brofästet skapar liv och ökad service till det redan populära området vid kajen. Med kommande stationslägen för Västlänken och nytt spårvagnsläge hamnar Lilla Bommen i ett ypperligt läge med goda kommunikationer. Sammantaget blir Lilla Bommen en av de stora vinnarna i den utveckling staden befinner sig i.

Restaurang och Service

I Aria kommer det finnas tre restauranger och ett café hos Mindpark. Dessutom ligger ett av Göteborgs största shoppingstråk endast några få minuter bort.

Lediga lokaler i huset

I huset finns det lokaler från ca 400 till 1000 kvm.

FASTIGHETEN ÄR MILJÖCERTIFIERAD ENLIGT

BREEAM Very Good

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett av del äldsta och mest spridda miljöcertifieringssystemen i Europa. Byggnaderna klassificeras enligt en femgradig skala, där redan det lägsta betyget innebär att byggnaden är bättre än rådande myndighetskrav och normer. Därefter betygsätts fastigheterna i Pass, Good, Very Good, Excellent och Outstanding.

- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Lilla Bommen

Gå på operan och drick champagne, eller ät en glass och titta på båtarna. Paddla kajak på lunchen eller ta en springtur längs Suckarnas kaj. Läget mitt i city och samtidigt alldeles nere vid vattnet ger hela spannet av upplevelser. Lilla Bommen är helt enkelt exklusivt på bästa sätt. 

Utforska området

Intresserad av att hyra lokal här?

Skicka intresseanmälan