En brokig hemvist för företagare med experimentlusta

Almedals Fabriker är en brokig väv som är allt annat än slät. Mitt i Mölndalsåns dalgång ligger ett område rikt på själ och charm. I vackra tegelbyggnader från 1800-talets spinneri- och väveriverksamhet, huserar  numera  kreativa verksamheter inom bland annat musik, filmproduktion och inredning.

Det är inte helt enkelt att få ett grepp om Almedals Fabriker, men det är också det som är charmen. Det är ju de udda delarna som blir till en inspirerande helhet. Den röda tråden klippte vi för länge sen, men den tillåtande atmosfären och mixen av människor gör det lätt att dra igång nya projekt  här, oavsett om du är utforskande ingenjör eller forskande kreatör. Välkommen till Almedals Fabriker – en plats som ständigt sys om.

 

Adress: Gamla Almedalsvägen 1

Lokaltyper: Kontor, Showroom, Restaurang, Motion & Hälsa, Butik

Projektstart: 2021

Inflyttning: ca 2025

Kommun: Göteborg

Område: Almedal

  • Almedals Fabriker är beläget just söder om Liseberg, bara några minuters resväg från Korsvägen, en av stadens största knutpunkter och en framtida station för Västlänken.

    Med cykelavstånd till centrum, närhet till E6:an och spårvagnshållplats på några minuters avstånd är det lätt att ta sig till Almedals Fabriker oavsett hur man tar sig fram.

Mer dynamik! Mer brokighet!

När vi utvecklar och bygger nytt i Almedals Fabriker utgår vi från alla de styrkor som området redan besitter.  Den charmiga och mänskliga arkitekturen. Rumsligheten och omsorgen i detaljerna. Och de som redan befolkar området. Vi vill locka fler likasinnade, fler olikasinnade, fler opretentiösa företagare med djärva ambitioner.

Små och stora företag som tror på att plocka influenser från andra tider och branscher. Och som anser att det är just kombinationen av nytt och oputsat som göder experimentlustan.

Projektuthyrare
Christina Cedérus Olauson
Telefon: 031-63 12 27
Affärsutvecklare
Lisa Häggdahl
Telefon: 031-62 53 29
- Lokalen
- Hållplats
- Parkering
- Restaurang
- Hotell
- Motion och hälsa
Område

Almedal

Almedals fabriker är en brokig väv som är allt annat än slät. Mitt i Mölndalsåns dalgång ligger ett område rikt på själ och charm. I vackra tegelbyggnader från 1800-talets spinneri- och väveriverksamhet, huserar  numera  kreativa verksamheter inom bland annat musik, filmproduktion och inredning.

Utforska området

Intresserad av att hyra lokal här?

Skicka intresseanmälan
/